Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Звання Герой України посмертно присвоїли капітану з Косівщини Івану Кримському

Звання Герой України посмертно присвоїли капітану з Косівщини Івану Кримському

Іван Кримський був справжнім патріотом, сміливим командиром та хорошою людиною. Він захищав Україну ще з 2014 року. На жаль, 20 травня 2022 року військовий прийняв свій останній бій на Донеччині. Президент України присвоїв Івану Кримському звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

Повідомляє Інформатор.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові Президент України Володимир Зеленський постановив присвоїти звання Героя України полеглому захиснику, капітану Кримському Івану Степановичу в другу річницю повномасштабного вторгнення – 24 лютого 2024 року.

Іван Кримський  із села Яворів Косівського району. Мав позивний “Крим”. Ще в шкільні роки казав, що хоче стати військовим. Строкову службу проходив у Перевальному в Криму, в 36-й окремій бригаді берегової оборони. Далі пішов служити на контракт у 80-й аеромобільний полк у Львові. З російськими військовими на сході України Іван Кримський боровся з 2014 року. У тому ж році під час виконання бойового завдання Іван отримав поранення під Щастям.

1 вересня 2015 року Кримський вступив до Одеської військової академії, яку закінчив у 2019-му й був направлений на подальше проходження служби у 81-шу окрему аеромобільну бригаду ДШВ ЗСУ.

Боєць був командиром 3 окремої десантно-штурмової роти 90 окремого аеромобільного батальйону імені старшого лейтенанта Героя України Івана Зубкова. Поліг у боях з військовими РФ під Богородичним на Донеччині 20 травня 2022 року.

2 вересня 2014 року Івана Кримського нагородили орденом “За мужність” III ступеня за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. 12 липня 2022 року президент відзначив старшого лейтенанта Івана Кримського орденом Богдана Хмельницького III ступеня посмертно.

Світла пам’ять Герою України…

Нагору