Інформатор Коломия

ВЛАДА

Скорочення чи особиста розправа: кадрові зміни у ратуші Коломиї

На сесії Коломийської міської ради 27 лютого депутати підтримали рішення про зміни у структурі та чисельності апарату ратуші та виконавчих органів. Під ліквідацію потрапив секретаріат міськради, який підпорядковувався екс-секретарю, політичному опоненту міського голови. Тепер мер має право звільнити 5  працівників, не дивлячись на їхню фаховість та багаторічний досвід.

Повідомляє Інформатор.

До цього часу у Коломийській міській раді працювало 256 посадовців, згідно нової структури затверджено на 22 працівника менше – 234 посадовця. У ратуші кажуть, що зараз є якраз 22 вакантні посади, тобто працівники ліквідованих структурних підрозділів звільнені не будуть.

Перед розглядом цього питання екс-секретар Коломийської міськради Андрій Куничак заступився за своїх колишній підлеглих, зазначив, що мова йде про звільнення “неугодних”, а фахові працівники не повинні страждати через політику.

Також юристи мали зауваження щодо ліквідації служби у справах дітей, наголошуючи, що вони мають повноваження, якими тільки така служба може займатися (вилучення дітей із неблагополучних сімей, обстеження умов проживання неповнолітніх та інші). На що начальниця управління персоналом та діловодства Ірина Жолоб сказала: “це є собі просто зауваження”. І запевнила, що порушень тут нема.

Головні зміни:

  1. Секретаріат ради ліквідовують і утворюють  управління організаційної роботи та контролю з тією ж кіль кістю працівників (5 штатних одиниць). Цікаво, що до каденції Станіславського це був організаційний відділ.

2. Відділ з питань цивільного захисту з 3 працівниками перетворити на управління з питань цивільного захисту та військово-патріотичного виховання з 7 працівниками.

3. Управління бухгалтерського обліку та закупівель з 7 штатними одиницями ліквідувати і створити аналогічний відділ на 4 працівники.

4. Ліквідувати службу господарського забезпечення, відділ охорони здоров’я, службу у справах дітей, Центр підтримки Захисників України, відділ моніторингу внутрішньої діяльності міської ради. Разом це 17 штатних одиниць. Додати у штатну чисельність управління соціальної політики 4 штатні одиниці.

5. Скоротити посаду 1 заступника міського голови, зате додати 1 радника мера.

6. Зменшити чисельність у відділах міськради на 12 штатних одиниць, у інших же 3 посади додати.

Відтак у ратуші буде 51 посадова особа керівництва і 183 працівники виконкому. Разом – 234 посадовця. Рік тому ж у Коломийській міській раді та підрозділах працювало 230 людей.

До теми: Чи правду сказав мер про скорочення штату апарату Коломийської міської ради

Голосування

Такі зміни до структурних підрозділів підтримало 27 депутатів, 5 утрималися, 1 був проти. Поіменний список голосування можна буде переглянути ТУТ

Чи допоможе це зекономити – журналісти Інформатора з’ясують за витратами на утримання апарату міськради вже навесні. Наразі ж цікаво, для кого готують високу посаду, адже недарма додається ще один радник. Саме через радників міський голова заводить у ратушу своїх людей. Таким чином вони оминають конкурс на прийняття в органи самоврядування. А всього ж то вимагається знання Конституції України і кілька законів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору