Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї таки перейменували ліцей ім. Грушевського

У Коломиї таки перейменували ліцей ім. Грушевського

За другою спробою депутати Коломийської міської ради таки проголосували за перейменування навчального закладу. Коломийський ліцей “Гімназія імені Михайла Грушевського” – тепер його офіційна назва.

Повідомляє Інформатор.

Питання про повернення історичної назви ліцею вдруге розглядалося сьогодні, 27 лютого, на другому пленарному засіданні 53 сесії. На першому пленарному засіданні міські обранці не проголосували за найменування навчального закладу.

Нагадаємо, ще наприкінці жовтня минулого року професор, історик, краєзнавець, колишній учень гімназії Іван Монолатій зареєстрував електронну петицію з проханням повернути ліцеєві імені М. Грушевського давню й відому назву “Коломийська гімназія імені Михайла Грушевського”. За короткий термін вона набрала необхідну кількість голосів.

Начальниця управління освіти Марія Козловська на сесії зазначила, що слово “ліцей” має залишитися в назві, адже воно говорить про структуру навчального закладу, а “гімназія” – це власне його назва.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору