Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Чому Реммакс — ефективний засіб від печії

Чому Реммакс — ефективний засіб від печії

Печія — відчуття печіння в грудях, спричинене потраплянням шлункової кислоти назад зі шлунка в стравохід. Нерідко вона пов’язана з підвищеною кислотністю, яка може призвести до порушення травлення і диспепсії.

З усуненням дискомфорту добре справляються препарати групи антацидів, до яких належить Реммакс. Ліки відпускаються в аптеці без рецепта, вирізняються доступною ціною і характеризуються швидкою дією: ефект відчувається за 2-5 хвилин після застосування.

Механізм дії Реммаксу

Лікарський засіб нейтралізує соляну кислоту шлункового соку. Його активні речовини вступають з нею в хімічну реакцію, утворюючи воду і солі, що призводить до зниження кислотності шлункового соку. Водночас обволікають слизову оболонку шлунка, захищаючи її від впливу кислоти, та знижують активність пепсину — ферменту, що розщеплює білки та може пошкоджувати слизову оболонку шлунка. Відмітна особливість препарату — форма випуску. Він виробляється у вигляді жувальних таблеток із різним смаком:

  1. м’яти;
  2. апельсина;
  3. малини.

Смакові добавки допомагають усунути специфічний присмак активних компонентів, кожен з яких надає певний ефект:

  1. Кальцію карбонату — знижує кислотність шлункового соку і захищає слизову оболонку шлунка.
  2. Магнію карбонату — стимулює секрецію бікарбонатів слизової, що додатково нейтралізує кислоту.

Реммакс призначають дорослим і дітям віком від 15 років з метою полегшення симптомів, пов’язаних із підвищеною кислотністю шлункового соку, наприклад, печія та кислотний рефлюкс.

Чому Реммакс — ефективний засіб від печіїРекомендована добова доза — 1-2 таблетки, тривалість приймання — до 10 днів. Вагітним і жінкам, які годують груддю, не слід застосовувати ліки понад 7 днів, а під час приймання треба уникати вживання молока, щоб не спровокувати надмірне накопичення кальцію і розвиток молочно-лужного синдрому (синдрому Бернета). Попри відносну безпеку засобу, він протипоказаний у разі:

  1. підвищеної чутливості до компонентів препарату;
  2. тяжкої ниркової недостатності;
  3. гіпокальціємії;
  4. нефролітіазу;
  5. гіпофосфатемії.

Після приймання, особливо тривалого, важливо спостерігати за реакцією організму і припинити застосування у разі появи системних побічних ефектів, наприклад, підвищення pH крові або утворення кальцієвих каменів у нирках. Також можуть спостерігатися реакції гіперчутливості у вигляді висипу, свербежу, кропив’янки та порушення з боку шлунково-кишкового тракту — нудота, блювота, дискомфорт у шлунку та діарея. Про всі небажані явища, які можуть бути пов’язані з прийомом Реммаксу, слід повідомити лікаря.

Чому Реммакс — ефективний засіб від печії

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору