Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Надвірнянщині чоловік кинув каменем в обличчя сусіда: яке покарання призначив суд

Кілька днів тому суд у Надвірній розглянув кримінальне провадження щодо місцевого мешканця, який під час сварки з сусідом кинув йому каменем в ділянку голови й попав у обличчя. В результаті у потерпілого – зламаний ніс та струс мозку. Обвинувачений у суді вину не визнав, мовляв вдарив його лише кулаком.

Деталі справи та що присудили надвірнянцю – розповість Інформатор.

У вироку Надвірнянського районного суду йдеться, що інцидент трапився ще у серпні 2022 року між чоловіком та його сусідом на одній із вулиць міста. На ґрунті тривалих неприязних відносин між ними виник словесний конфлікт, в ході чого обвинувачений кинув каменем потерпілому у голову, а саме в обличчя й спричинив йому легкі тілесні ушкодження.

Чоловік у судовому засіданні свою вину не визнав й пояснив суду, що в той день він визирнув з балкона і побачив, що машина потерпілого стоїть на газоні, і той був біля машини. Оскільки перед цим у сусідки зникло дерево, він подумав, що це справа рук потерпілого. Спочатку він викинув з балкона скляну банку, думав, що той злякається та забере машину. Однак цього не сталося, потерпілий тільки почав його ображати нецензурною лайкою.

Тоді обвинувачений вийшов з будинку, взяв камінь, хотів покласти його на капот автомобіля, але обвинувачуваний три рази його вдарив. Удари пройшли повз, бо він відхилився. Камінь в той момент він впустив й ударив потерпілого кулаком в обличчя.

Чоловік стверджує, що всі тілесні ушкодження від його удару кулаком, він це знає, бо раніше займався боксом. За його словами, камінь був великим, неможливо ним замахнутися та кинути його.

Обвинувачений не визнає тільки струс головного мозку, вважає, що це є наслідком стану здоров’я потерпілого, оскільки він має інвалідність. З потерпілим він перебуває у неприязних відносинах з кінця 2021 року з побутових питань.

Перед потерпілим він не вибачався, бити його не хотів, вважає свої дії самообороною. Цивільний позов визнає в межах 2 тис грн. В скоєному розкаявся, під час розгляду справи зробив відповідні висновки, зрозумів, що будь-який конфлікт не можна вирішувати кулаками. Просив суворо не карати.

Потерпілий в судовому засіданні пояснив, що в той день він ремонтував свій автомобіль біля свого під’їзду. До нього підійшов обвинувачуваний, вдарив його по плечу. Потерпілий запитав, чого той хоче, на що чоловік почав лаятися.

За його словами, відштовхнувши обвинуваченого, той відійшов на пару кроків, а він знову нахилився до машини. Потім повернувся на крик і побачив, як в нього летить камінь, який був вже перед ним і попав йому в чоло і в ніс, після удару потекла кров.

Вважає, що своїми діями обвинувачений спричинив йому моральну шкоду, яку він оцінює у 10 тис грн.

Надвірнянський районний суд ухвалив визнати чоловіка винним і призначити йому покарання у виді виправних робіт на строк 1 рік з відрахуванням в дохід держави 10% заробітку.

Також стягнути з нього на користь потерпілого в рахунок відшкодування моральної шкоди 3 000 грн, в рахунок витрат на правничу допомогу 2 000 грн.

Головне фото ілюстративне 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору