Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У пошуках мілини: прикордонники затримали чоловіків, які намагалися переплисти Тису

У пошуках мілини: прикордонники затримали чоловіків, які намагалисся переплисти Тису

Прикордонники відділення «Солотвино» Мукачівського загону затримали чотирьох чоловіків, які намагалися здолати Тису та втекти в омріяне закордоння.

Ділиться Інформатор за даними Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Як розповідають прикордонники, двоє хмельничан та двоє киян, одягнені у гідрокостюми, після настанням темряви почали шукати мілкі місця на річковій ділянці кордону.

Вони кілька разів наважувалися зайти у воду, але тоді їх щось не влаштовувало, чоловіки поверталися на берег і продовжували пошуки мілини.

Під час цього за ними спостерігав оператор повітряного моніторингу. На пошук одразу висунулася група реагування, за 15 метрів до держрубежу чоловіків затримали прикордонники.

Прикордонники зазначають, що «дайверів» доставили в підрозділ. Чоловіки розповіли, що приїхали на Закарпаття з метою незаконного перетину кордону. Людям, які забезпечили їх гідрокостюмами та пообіцяли організувати перехід кордону відомими лише їм мілинами, кожен із затриманих віддав по 2 тисячі доларів США.

А ще вони зізналися, що побачивши, якою насправді повноводною та стрімкою є Тиса, зрозуміли, що їх обманули й перепливати таку водойму дуже небезпечно, але вирішили спробувати. Про те, що така спроба може вартувати їм власного життя, намагались не думати.

Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору