Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Верховинщина прощалась із загиблим воїном Андрієм Зеленчуком

Верховинщина прощалась із загиблим воїном Андрієм Зеленчуком

1 березня громада Верховини провела в останню дорогу загиблого краянина, захисника України, депутата Верховинської районної ради Андрія Зеленчука.

Інформатор висловлює щирі співчуття рідним і близьким Героя.

Траурну колону люди зустрічали на колінах, а вже біля стели Героїв Небесної Сотні в селищі Верховина священнослужителі відправили панахиду за загиблим. Віддати останню шану захиснику до Стели прийшли мешканці Верховини, його рідні, побратими, колеги та близькі друзі.

Верховинщина прощалась із загиблим воїном Андрієм Зеленчуком

Андрій Дмитрович Зеленчук народився 8 грудня 1981 року у селищі Верховина, у 1997 році закінчив Верховинську середню школу. Навчався у Сторожинецькому лісовому технікумі за спеціальністю «лісове господарство».

Проходив строкову службу з 2001 по 2003 роки. У 2003 році здобув ступінь бакалавра за спеціальністю «Еекологія лісів та заповідних господарств».

Трудову діяльність розпочав у 2003 році техніком у Верховинському районному лісгоспі. У серпні 2006 року одружився з дружиною Аллою. Згодом у подружжя народилися дві донечки Андріана та Ярина, які навчаються у Красноїльському ліцеї. У 2009 році – працював у відділі архітектури та будівництва Верховинської райдержадміністрації.

У 2010 році закінчив Івано-Франківський університет нафти і газу, де здобув кваліфікацію інженера – геодезиста. Його архітектурні проєкти знайшли відображення не в одній будівлі, які будуть нагадувати про Воїна – Героя, світлу, мудру Людину.

З перших днів повномасштабної війни Андрій Зеленчук пішов до Верховинського батальйону ТРО. Згодом перевівся до військової частини А7166. Він був світлим, позитивним і відважним воїном.

За добросовісну сумлінну службу був нагороджений відзнакою Президента України «За оборону України», відзнакою Міністра оборони «За зразкову службу», орденом «Золотий Хрест» від головнокомандувача Валерія Залужного, нагрудним знаком розвідника від командира 102 окремої бригади та численними грамотами.

“Неможливо підібрати слова, які б зараз змогли заспокоїти згорьовану родину Героя. Схиляємо перед Вами голови у глибокій скорботі. Приносимо щирі співчуття матері, дружині, донечкам, сестрі та всім рідним і близьким”, – написали на сторінці Верховинської ради.

Вічна пам’ять і вічна слава Герою…

Нагору