Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Українські стрічки, які має подивитися кожен | Добірка від Інформатора

Український кінематограф розвивається з шаленою швидкістю, впродовж кількох років світ побачив чимало гідних українських кінопрем’єр.

Інформатор зробив для вас добірку неймовірних українських фільмів про кохання, пригоди та тяжку історію нашої держави.

Ля Палісіада (2023)  Кримінал/Трилер

Історія розгортається в Україні в 1996 році, за кілька місяців до підписання протоколу №6 Європейської конвенції з прав людини, що передбачав відмову від смертної кари, яка дісталася Україні у спадок від СРСР. В Ужгороді вбито полковника міліції. За розслідування беруться друзі загиблого – детектив міліції та судовий психіатр. На винного чекає страта: до скасування смертної кари в Україні ще пʼять місяців, і міліціонери хочуть встигнути скористатися розстрільною статтею. Серед підозрюваних обирають одного і «вішають» на нього вбивство. Той не чинить опору.

фільм ля пасіада

Памфір (2022)  Трилер/Кримінал

Фільм «Памфір» – історія про хорошого сім’янина, який, проходячи випробування долі, звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї. Події у стрічці відбуваються на Заході України напередодні традиційного карнавалу Маланки. Драму «Памфір» зняли у копродукції Україна, Франція, Польща, Чілі та Люксембург. Проект був серед переможців конкурсного відбору Держкіно. Також у виробництві взяв участь Український культурний фонд. Режисером та сценаристом виступив українець Дмитро Сухолиткий-Собчук.

памфір фільм

Чорний ворон (2019) Воєнний/Драма

Україна, 1922 рік. Період, коли шансів на збереження власної держави вже не залишалось. Колишній офіцер УНР Іван разом зі своєї вагітною дружиною Тіною приїздить до свого батька. Він помічає, що місцевість поповнюють новоприбулі полки ГПУ. Ця операція була проведена для зачистки усіх повстанців, які ще продовжували боротьбу проти радянської влади. Іван, на прізвисько Чорний Ворон, не збирається терпіти знущання над власною сім’єю та рідним краєм і виходить на шлях протистояння загарбникам.

фільм чорний ворон

Гуцулка Ксеня (2019) Мюзикл/Комедія

Одного разу в селище Ворохта, приїжджають колишні жителі цих місць – нині емігранти з Америки. Тут проживає справжня красуня гуцулка Ксеня. Гості прибули, щоби знайти наречену для Яро, оскільки хлопець отримає в спадок мільйон доларів, але дід поставив одну умову – одружитися з цією українкою.

мюзкл гуцулка ксеня

Заборонений (2019) Драма/Трилер

Ім’я поета Василя Семеновича Стуса знає практично кожен житель України: адже його твори вивчаються в школі. Історія митця пронизана неймовірним трагізмом, тому що ця людина була борцем за права й національну культуру. Автор розповідає глядачам про останні дні життя творця і його смерть у радянському таборі в 1985 році.

фільм про стуса

Крути 1918 (2018) Воєнний/Екшн

Січень 1918 року. До Києва стрімко наближаються більшовицькі загони, що прагнуть встановити на українських землях радянську владу. На захист батьківщини стають усі боєздатні військові УНР. Залізничну станцію Крути, через яку в напрямку столиці мають пройти більшовики, захищатимуть 400 юнаків, студенти та курсанти. Серед захисників – Андрій та Олекса Савицькі, сини генерала.

фільм крути

Люксембург, Люксембург (2022) Комедія/Драма

У місті Лубни живуть двоє братів-близнюків: Василь і Микола. Василь — патологічно чесний, служить у нацполіції та виховує дитину разом з дівчиною із заможної сім’ї. Микола — вічно роздратований водій маршрутки, живе з мамою і промишляє торгівлею наркотиками. Одного дня брати отримують дзвінок із українського посольства. Близнюки дізнаються, що їхній батько — місцевий кримінальний авторитет, що покинув їх заради життя в Європі — потрапив у важку аварію у Люксембурзі, тож у них є вкрай небагато часу, щоби приїхати та попрощатися.

фільм

Щедрик (2023) Драма

Події розгортаються в період Другої світової війни в центрі Європи. Три сім’ї єврейського, українського та польського походження живуть по сусідству в місті Станіславові, сучасному Івано-Франківську. Сталінські репресії торкнулися цих людей, і діти фактично залишилися без батьків. З початком радянсько-німецького етапу Другої світової війни діти, що вижили, проходять через нові випробування. Викладачка співу Софія надає неоціненну допомогу сиротам. Після відступу німецької армії на цих територіях закріплюється Червона армія, що робить життя маленьких героїнь ще важчим. І лише музика українського композитора Миколи Леонтовича стає справжнім провідником їхніх доль.

щедрик фільм

Довбуш (2023) Екшн/Пригоди

Події відбуваються в Карпатах на початку XVIII століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша. Але йому вдається їх перехитрити.

фільм довбуш

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору