Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Карпатах прокинулися ведмеді

У Карпатах прокинулися ведмеді

Ведмеді у Карпатах теж відчули, що прийшла весна. Клишоногі починають прокидатися після зимового сну та виходити із своїх барліг. Все більше і більше їх можна побачити у Реабілітаційному центрі бурого ведмедя Національного природного парку “Синевир”.

Довідався Інформатор зі сторінки нацпарку.

У цьому ведмежому притулку тварини можуть перебувати продовж цілого року, а під час холодних місяців інколи впадають у зимовий сон. А тепер, з приходом весни, вони повертаються до своєї повсякденної активності та стають більш жвавими і рухливими.

“Саме тут можна побачити чудове явище, де з першими променями сонця й підняттям температури повітря, ведмеді починають виходити зі своїх барліг. Вони розтягуються, здіймаються на лапи та розглядають навколишній світ із цікавістю, яка накопичилася за зимовий період. Звичайно, першим їхнім завданням є пошук їжі, водні процедури, адже їм потрібно поповнити запаси”, – йдеться у дописі.

Цікаво, що весна для ведмедів – це не лише час для відновлення сил, а й час для соціалізації та розваг. Вони відновлюють свої взаємини з іншими ведмедями, яких можна зустріти в притулку, обмінюються досвідом та навичками, а також проводять час разом, граючи та вивчаючи один одного.

Втім, туристам нагадують, що ведмеді – це дикі тварини, і найбільш безпечним способом спостереження за ними є використання додаткового обладнання та дотриманням відповідної безпеки. Але навіть з великої відстані можна спостерігати за цими магічними мешканцями ведмежого притулку та дивитися, як вони насолоджуються своїм весняним пробудженням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору