Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Косові водій автобуса штовхнув контролерку і вона потрапила до лікарні: як його покарали?

У Косові водій автобуса штовхнув контролерку і вона потрапила до лікарні: як його покарали?

Між водієм пасажирського автобуса та контролеркою виникла суперечка на території автостанції міста Косів. Перевізник штовхнув жінку, вона впала, вдарилась головою об асфальт і травмувалась. Водій свою вину не визнавав. Нещодавно Косівський суд розглянув кримінальне провадження по цій справі.

Деталі справи та як суд вирішив покарати водія – розповість Інформатор.

Інцидент трапився ще 4 квітня 2022 року на території автовокзалу в Косові. Як йдеться у матеріалах справи, сварка між водієм пасажирського автобусу сполучення “Косів-Хімчин” та контролеркою виникла через її зауваження щодо порушення правил пасажирських перевезень.

Тоді перевізник, застосовуючи фізичну силу, обома руками штовхнув контролерку в ділянку грудної клітки, внаслідок чого вона впала та вдарилась потиличною ділянкою голови об асфальтне покриття. Жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, перелому потиличної кістки справа із субарахноїдальним крововиливом та забоєм головного мозку середньої ступені важкості.

Обвинувачений у суді свою вину у вчиненому не визнав. Пояснив, що в той день він на декілька хвилин спізнився із відправкою в рейс, з приводу чого в нього виникло непорозуміння із контролером, яка не хотіла впускати пасажирів в автобус.

За його словами, вставши із-за керма, він направився до виходу зі сторони пасажирських дверей та у зв’язку із тим, що поспішав, зачепився та впав на контролерку , яка знаходилась безпосередньо перед ним та по інерції впала на землю, вдарившись головою до асфальту. Потерпілій він одразу надавав допомогу, проїхав слідом за “швидкою” до лікарні, де купляв ліки, які призначали лікарі.

Потерпіла розповіла, що того дня водій заїхав на територію автостанції, зупинившись на самій проїжджій частині, чим перешкоджав як виїзду автобусів із платформ так і нормального заїзду на територію автостанції інших ТЗ. В цей час диспетчер автостанції подав через вікно знак, щоб вона прийняла міри для врегулювання нормального заїзду та виїзду із платформ транспортних засобів. Вона підійшла до автобуса та звернулась до водія із зауваженням та сказала про необхідність забрати автомобіль із проїжджої частини. Водій в той час перебував за кермом автомобіля, а вона стояла на вулиці, при чому після її зауваження останній встав із-за керма та, направившись в її сторону, обидвома руками сильно штовхнув її, від чого вона впала на землю та вдарилась головою, втративши свідомість.

Кілька свідків підтвердили слова потерпілої, а двоє надали суду аналогічні пояснення, як у водія.

Контролерка також розповіла, що прийшла до свідомості в автомобілі швидкої медичної допомоги, якою була доставлена до лікарні, де отримувала медичну допомогу. Даний водій в цей час також перебував в лікарні та забрав її звідти, привізши назад до роботи. Через деякий час, в цей же день, їй стало погано та вона знову втратила свідомість, внаслідок чого була швидкою допомогою доставлена в Косівську ЦРЛ, де перебувала протягом досить тривалого часу на лікуванні.

Обвинувачений просив його виправдати, так як жодних умисних дій по відношенню до потерпілої він не спричиняв.

Згідно матеріалів справи, не зважаючи на невизнання вини самим обвинуваченим, його винність доводиться зібраними та дослідженими в судовому засіданні доказами.

Косівський районний суд ухвалив визнати водія винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст.128 КК України та призначити йому покарання – у виді 240 годин громадських робіт.

Цивільний позов потерпілою не заявлявся. Процесуальні витрати в справі відсутні.

Головне фото: wikipedia

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору