Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що думають коломияни про свято 8 березня?

Що думають коломияни про свято 8 березня?

Останні роки серед українців триває дискусія щодо скасування свята 8 березня. Минулого року в “Дії” навіть проводили опитування чи потрібно зробити цей день звичайним робочим днем. Все ж проголосували за те, щоб залишити 8 березня вихідним. 

Інформатор вирішив дізнатися думку підписників та опублікував опитування у нашому Телеграм-каналі.

Міжнародний жіночий день, що святкується 8 березня, з часів СРСР пов’язували з тюльпанами та весною, він не мав під собою жодного історичного підґрунтя. Це офіційний вихідний у пострадянських країнах. Але в більшості країн світу 8 березня – звичайний робочий день, а саме свято має на меті нагадати про боротьбу за права жінок. Більше у статті: Міжнародний жіночий день: історія свята та факти про 8 березня, які ви не знали

У телеграм-каналі Інформатор Коломия ми запитали, чи є 8 березня святковим для наших читачів.

В опитуванні взяло участь 366 підписників. Половина з них, а саме 40% опитаних, не святкують 8 березня. Для них це звичайний день.

22% з опитаних – це жінки, для яких цей день святковий, а 21% – жінки, які хочуть уваги протягом всього року.

Лише 4% з тих, хто проголосував, обрали варіант “Я – чоловік, тому хочу вітати жінок 8 березня”, а 13% з опитаних – це чоловіки, які радують свою жінку цілий рік.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору