Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: минув рік, як на війні загинув воїн Юрій Данилець

Незабуті: минув рік, як на війні загинув воїн Юрій Данилець

Юрій Данилець став на захист країни в лавах тероборони на початку повномасштабного вторгнення. Герою було всього 42 роки, коли він загинув під час виконання бойового завдання.

У річницю загибелі Інформатор згадує історію Героя, який віддав життя за нашу незалежність.

Воїн народився 18 жовтня 1980 року в місті Коломия. Навчався у школі №6, потім продовжив навчання у педагогічному коледжі за спеціальністю «образотворче мистецтво». Юрій здобув вищу освіту у Львівському університеті та у в Київському міжнародному університеті розвитку людини «Україна» на факультеті «інженерія програмного забезпечення». Працював у ТзОВ ТВФ «Грамар».

У 2003 році побрався з коханою дружиною. Подружжя виховувало двох донечок, яких він дуже сильно любив і мріяв про щасливе майбутнє.

Юрія згадують люблячим батьком, коханим чоловіком, зразковим сином, братом, зятем, кумом та вірним другом. Серед друзів і знайомих проявив себе доброю, чуйною, щирою та справедливою людиною. Чоловік завжди допомагав та підтримував у будь-яких ситуаціях.

З початком повномасштабного вторгнення ворога, Юрій вступив до лав територіальної оборони і мужньо захищав українські землі. Та, на жаль, 9 березня 2023 року прийшла сумна та жахлива звістка: виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку воїн загинув. 15 березня 2023 року, багаточисельна громада віддала шану військовому, який загинув за волю та незалежність України.

У день народження Юрія в пам’ять про бійця відкрили меморіальну дошку  у філії №6 імені Героя України Тараса Сенюка. А в листопаді 2023 року Юрію Данильцю присвоєно звання «Почесний громадянин міста Коломиї» (посмертно).

Вічна пам’ять Герою!

Нагору