Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

При будівництві школи на Франківщині підприємець розробив схему заволодіння майже 15 млн грн

При будівництві школи на Франківщині підприємець розробив схему заволодіння майже 15 млн грн

Днями про підозру повідомили підприємцю, якого звинувачують в організації привласнення понад 14,8 млн грн при будівництві школи у селі Чукалівка Івано-Франківської області.

Довідався Інформатор від НАБУ.

За даними слідства, у 2021 році підозрюваний у змові з директором Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області (далі – УКБ) розробив схему заволодіння коштами Івано-Франківської ОДА. За нею УКБ уклало з підконтрольною компанією договір на будівництво в межах державної програми «Велике будівництво» шкільного закладу на загальну суму 45,6 млн грн.

У вересні 2022 року у зв’язку з припиненням діяльності УКБ об’єкт будівництва передали до Івано-Франківської міської ради та провели коригування проєктно-кошторисної документації. Як з’ясувалось, УКБ встигло перерахувати компанії 33,6 млн грн за роботи, виконання яких сторони зафіксували відповідними актами та довідками. Проте роботи виконали лише частково, а решта, на суму понад 14,8 млн грн, так і залишилась на папері. Цими коштами учасники оборудки заволоділи та перевели в готівку через підконтрольні організації.

Наразі у справі троє підозрюваних. Двом іншим учасникам, ексдиректору Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області та директору будівельної компанії, про підозру повідомили у вересні 2023 року.

Дії організатора схеми кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору