Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

За «зняття порчі» закарпатка віддала понад 1,5 млн гривень та золоті прикраси

За «зняття порчі» закарпатка віддала понад 1,5 млн гривень та золоті прикраси

До поліції звернулася 23-річна жінка, якій “провидиця-аферистка” пообіцяла «відвести від її сім’ї біду» за чималі кошти.

Інформатор розповідає деталі, посилаючись на Нацполіцію Закарпаття.

Потерпіла в мережі інтернет натрапила на пропозицію 22-річної користувачки, яка нібито знімає «порчу» та допомагає владнати сімейні проблеми. Жінка звернулася до так званої «провидиці», яка запевняла її, що на рідних потерпілої наведена порча.

За свої послуги “провидиця” виманила в жінки понад 1,5 млн гривень та понад 70 грамів ювелірних виробів із золота. Приводи для додаткових оплат були різні: то на інвентар для проведення обрядів, то за проведення ритуалів на кладовищі.

Поліції вдалося протягом доби встановили місце знаходження аферистки – жінка перебувала на території міста Чернігів, де винаймала квартиру. Там слідчі провели санкціоновані обшуки. Вилучили телефон, банківські картки, квитанції та ювелірні прикраси, зокрема й ті, що належать потерпілій.

Підозрювану доставили до Закарпатської області та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, слідчі, за процесуального керівництва Іршавського відділу Хустської окружної прокуратури, повідомили їй про підозру за  ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України. Окрім цього, їй вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 1,4 млн гривень.

Затриманій загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі поліцейські встановлюють імовірних спільників зловмисниці та інших людей, що потерпіли від її шахрайських дій . У справі триває слідство.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору