Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

У Коломиї провели вечір пам’яті Героя Володимира Андрійчука

У Коломиї провели вечір пам’яті Героя Володимира Андрійчука

Захисник України, коломиянин Володимир Андрійчук 10 березня цього року міг святкувати свій 34 день народження. На жаль, воїн поклав життя за волю українського народу. У його рідній школі у Коломиї вшанували пам’ять Героя.

Пише Інформатор із допису міського голови.

Вечір пам’яті Володимира Андрійчука провели у Коломийському ліцеї №5 імені Тараса Шевченка, де навчався військовий. Вшанувати пам’ять воїна і подякувати йому за відвагу та захист прийшли рідні, друзі, педагоги, ліцеїсти всі, хто знали Володимира.

Героя пам’ятатимуть як добру та світлу людину, справжнього патріота.

На початку війни Володимир приїхав із Польщі боронити рідну землю від російських загарбників. Військового досвіду не мав, але одразу вступив до лав добровольчого батальйону “Свобода”. Його слова «Хто, як не ми?» досі стоять у голові рідних.

Володимир брав участь у захисті Бучі, Ірпіня, Гостомеля. Разом з іншими у складі ВО «Свобода» підписав контракт з Національною Гвардією України. За виявлені заслуги був призначений командиром підрозділу, позивний «Бармен».

Захисник відправився на передові позиції поблизу Сєвєродонецька. В складі розвідувальних загонів неодноразово мав виходи в тил ворога. Брав активну участь у розробці операцій. Був відповідальним командиром, про що вже після смерті повідомляли побратими.

16 червня 2022 року під час артобстрілу отримав вибухову рану і безліч осколкових поранень, від яких помер 18 червня 2022 року.

Світла пам’ять Герою…

Нагору