Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Коломийщина попрощається із тероборонівцем Степаном Гунею

Коломийщина попрощається із тероборонівцем Степаном Гунею

Два роки тому Степан Гуня добровільно став на захист Батьківщини. Виконуючи службові обов’язки з відсічі окупантів, захисник загинув 14 березня, саме у День українського добровольця. 17 березня Герой “на щиті” повернеться у рідне село Замулинці на Коломийщині.

З сумом сповіщає Інформатор.

Молодший сержант Гуня Степан Ярославович із села Замулинці Матеївецької громади захищав країну в складі 77 окремого батальйону ТрО 102-ї ОБР. Військовослужбовець воював у Запорізькій області, де отримав важкі травми несумісні з життям. Степан загинув 14 березня 2024 року. Герою було всього 27 років.

Побратими поділилися спогадами про Степана Гуню:

“Два роки тому в нашій роті окрім декількох контрактників усі прийшли добровільно, без повісток і РТЦК та СП. При чому більше 2/3 не мали досвіду проходження військової служби і вперше склали присягу на вірність українському народові.
Прийшли і батько Yaroslav Gunya з сином Степаном, 1997 р-н (на фото нижче). Вчора Степан “Смурф” загинув, виконуючи службові обов’язки з відсічі російської агресії. За цих два роки це вже не перша втрата тих, хто два роки тому добровільно вибрав труднощі і невідомість.
Вічна слава Степану і щирі співчуття батькові Ярославу, який продовжує виконувати бойові завдання, і всій згорьованій родині і громаді…”

Як повідомляють, у неділю, 17 березня, о 9:00 скорботний кортеж з тілом Героя вирушить з м. Коломия. Рухатимуться в такому напрямку: низом через село Матеївці, вул. Відродження, Л.Українка, біля колишнього магазину “Фаворит” р по вул. Набережна Надпруття до храму св. Миколая Чудотворця.

Цього ж дня о 17:00 читатимуть парастас за душу полеглого.

Чин похорону розпочнеться у понеділок, 18 березня, о 12:00 у Церкві св. Миколая Чудотворця села Замулинці.

Всіх жителів громади просять відкласти свої клопоти і зустріти живим коридором з лампадками, квітами та найголовніше – з молитвою спочилого Воїна і віддати належну шану Герою.

Вічна пам’ять захиснику…

Нагору