Інформатор Коломия

ГРОШІ

Майстерня вовняних виробів Косова виграла у конкурсі пів мільйона гривень

Майстерня вовняних виробів Косова виграла у конкурсі пів мільйона гривень

14 березня троє підприємців перемогли у навчально-грантовій програмі THINK ON. Ukraine від компанії Lenovo. Перше місце здобула майстерня вовняних виробів Gushka з Косова. Підприємство отримає пів мільйона гривень на подальший розвиток.

Повідомляє Інформатор за даними Forbes.

У 2024 році грантова програма THINK ON. Ukraine фокусувалася на підтримці мікропідприємництва та малого бізнесу. У фінальному пітчингу взяли участь представники десятьох бізнесів – презентували власний бізнес-проєкт, обґрунтували його реалістичність та доцільність залучення грантових коштів. Експертне журі за результатами пітчів обрало серед них трьох переможців, розподіливши призові місця та фінансування так:

  • 1-ше місце, Gushka – 500 000 грн;
  • 2-ге місце, «Біобаланс» – 300 000 грн;
  • 3-тє місце, StatusCase – 200 000 грн.

Бренд Gushka з прикарпатського міста Косова вже майже шість років відновлює традиції вівчарства й ткацтва, виготовляючи килими ручної роботи, ліжники, панно, подушки, пуфи та одяг на старовинних верстатах. Вони планують використати грантове фінансування, щоб створити центр переробки вовни, подолати технічні обмеження в обсягах виробництва та наростити експорт.

«Це був дуже потужний проєкт, один із найсильніших у своєму роді. Не лише у фінансовому сенсі, а й з огляду якісного навчання, залучення менторів, нетворкінгу, – поділилася Наталя Ставнича, СЕО Gushka. – Тут 10 фіналістів, і з трьома з них ми вже встигли обговорити ідеї колаборацій».

На участь у навчально-грантовій програмі у 2023–2024 році подали заявки 146 підприємств. Компанія Lenovo передбачила нетворкінг, менторські сесії та професійну підготовку до пітчингу, а також поглиблений навчальний курс з розвитку та масштабування власної справи. Курс був доступним для всіх охочих, незалежно від участі у програмі, до нього долучилися близько 1500 підприємців з усієї України.

Майстерня вовняних виробів Gushka створює вироби з вовни – ліжники, килими, доріжки, подушки й навіть меблі.

“Наша мета – відновити ткацтво як ремесло, популяризувати його в Україні та за кордоном, не дати занепасти ні ремеслу, ні нашому краю, де люди тчуть з дідів-прадідів. Уже зараз ми надаємо робочі місця, але дуже хочемо збільшити їхню кількість. Це громадянська позиція, якою ми живемо та яку поширюємо”, – пишуть майстри на сторінці в Інстаграмі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору