Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї висадили 65 канадських дубів на Алеї Добровольців

У Коломиї висадили 65 канадських дубів на Алеї Добровольців

Лічені години – і парк Шевченка поповнився новими поважними мешканцями. 16 березня активісти Коломиї висадили тут 65 дерев червоного канадського дуба у секторі Алеї Добровольців. Акцію присвятили  Дню добровольця.

Інформатор  там також був, бачив і ділиться з вами.

Організатори акції – коломияни Ігор Лефор, Олександр Чемерис, Микола Андрійчук, Віталій Гурник, отець Сергій та багато інших.

Головний рушій розвитку Алеї Добровольців – Ігор Лефор клопотався про саджанці, які надали від лісгоспу, зорганізував толоку і домовився про підвіз води і роботу трактора. Сам пан Ігор роками волонтерив для захисників, а з початком повномасштабного вторгнення пішов добровольцем. Отримав важке поранення при обороні Києва біля селища Мощун і був демобілізований. Каже, посадка дерев на честь добровольців – дуже символічна, адже справа тих, хто не зволікав у найтемніші для України часи, живе і росте. Вони показали на своєму прикладі, що від кожного з нас залежить доля країни.

Микола Андрійчук переконаний, завдяки добровольцям Україна зберегла державність, тому вирішили в оригінальний спосіб відзначити свято – посадити десятки дерев. Сам пан Микола – стоматолог і багаторічний волонтер, що довозить потрібні українським захисникам засоби прямо на лінії оборони, а також один із засновників “ТриЗуб дентал”,  у рамках роботи якого з 2014 року біля 40 тисяч військових безкоштовно отримали стоматологічні послуги.

Заклали Алею Добровольців біля Шевченківського озера у Коломиї ще 5 років тому. Два десятки саджанців зайняли невеличку ділянку між парком і водоймою. Тоді виходили з власних сил і не врахували особливості рослин, посадили заблизько. Нині ситуацію виправили – розсадили згідно порад фахівців. Але головне – висадили ще 65 дерев канадського червоного дуба по схемі знавців лісового господарства з урахуванням місцевості та породи рослин.

фото зі сторінки міського голови

Місто допомогло, надавши воду і трактор, який підготував два дні тому ямки для саджанців. Особлива подяка від активістів заступнику міського голови Роману Остяку, який допоміг з організацією і завжди підтримує військовослужбовців та ветеранів.

На толоку зійшлося понад сотню коломиян. Тож робота тривала менше двох годин.

Діти та юнаки могли також познайомитися із масо-габаритним макетами зброї. А після доброї справи на всіх чекав неймовірно смачний куліш і бограч.

фото зі сторінки міського голови

фото зі сторінки міського голови

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору