Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Батьки однієї з шкіл Надвірної скаржаться, що їх змушують купувати лавки для укриття

Батьки однієї з шкіл Надвірної скаржаться, що їх змушують купувати лавки в укриття

Шкільний скандал виник у Надвірній. Мережею поширилася інформація, що батьків Надвірнянського ліцею №1 імені Чорновола змушують придбати лавочки для шкільного сховища.

Розповідає Інформатор з посилання на колег з Івано-Франківська.

Тетяна Охотник, голова батьківського комітету в 9-Б класу на сторінці facebook опублікувала пост, в якому розповідає, що батькам висунули пропозицію про доукомплектування лавками сховища в ліцеї за їх кошти. Батьки вважають, що це неприпустимо.

Як стало відомо, кожен клас ліцею мав придбати по три лавки вартістю від тисячі гривень за кожну. Таку інформацію поширювали у батьківських чатах класів. Проте у коментарях, під дописом жінки, батьки поділилися на дві сторони. Частина коментують, що про збір повідомляли, інші, що рішення про збір не є правдивим. Крім того, авторці дорікають, що вона не була присутня на зборах.

У коментарях можна зустріти й відповідь міського голови Надвірної. Він зазначив, що ніяких рішення про закупівлю та збори на рівні адміністрації школи й виконавчого комітету не приймалися. А про такий збір на доукомплектацію сховища він не чув. Також Зиновій Андрійович пообіцяв розібратися з ситуацією, якщо така вказівка дійсно була.

Директор ліцею Іван Криска інформацію про збір коштів заперечив. За його словами було озвучено питання необхідності заміни сидінь, але не за кошти батьків. Також він заперечив чутки про навчання в другу зміну, адже укриття здатне вмістити всіх учасників освітнього процесу.

В Управлінні освіти Надвірнянської міської ради відзначили, що тут не уповноважували працівників закладів освіти Надвірнянської територіальної громади звертатися з пропозиціями до батьків щодо укомплектування захисних споруд цивільного захисту.

Головне фото ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору