Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Загинув при обороні Маріуполя: на Коломийщину назавжди повертається азовець Володимир Харук

Загинув при обороні Маріуполя: на Коломийщину назавжди повертається азовець Володимир Харук

Молодий захисник із Заболотівської громади Володимир Харук загинув два роки тому, обороняючи Маріуполь. Тільки тепер його тіло вдалось знайти та ідентифікувати. Військовий повернеться на вічний спочинок у село Рудники. 

Із сумом передає Інформатор.

Як повідомив Суспільному голова Заболотівської громади, Володимир Харук народився 27 липня 1999 року. Проживав у селі Рудники. Володимира мобілізували у 2019 році на строкову службу в Національну гвардію України. Згодом він підписав контракт та почав служити у складі полку “Азов”. На початку повномасштабного вторгнення  він разом із побратимами обороняв Маріуполь.

“Спочатку Володимир служив у Кривому Розі. А у 2020 році підписав контракт і пішов до 12 бригади оперативного призначення, яка на той час дислокувалася в Маріуполі та належала до полку “Азов”, — говорить Петро Маліборський.

Володимир Харук загинув у бою 29 березня 2022 року під час оборони Маріуполя. Минуло майже два роки, поки його знайшли.

“Минулого тижня нам повідомили, що Володимира Харука знайшли та ідентифікували. Зараз тіло полеглого воїна везуть додому. Його поховають на кладовищі у селі Рудники”, — каже Петро Маліборський.

Наразі повідомляють, що у вівторок, 19 березня, в село Рудники прибуде скорботний кортеж з тілом Володимира Харука. Похорон відбудеться 20 березня о 12:00.

Вічна пам’ять воїну…

Нагору