Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чоловіки з Косівщини торгували зброєю та боєприпасами, що потрапляли з фронту

Чоловіки з Косівщини торгували зброєю та боєприпасами, що потрапляли з фронту

Троє мешканців Косівського району перепродували зброю та боєприпаси, які потрапляли з району бойових дій. Їх затримали на Прикарпатті працівники СБУ та Нацполіції.

Деталі від спецслужб публікує Інформатор.

Як повідомляють, чоловіки налагодили придбання та перепродаж стрілецької зброї, а також боєприпасів, які потрапляли з району бойових дій.

Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували 9 фактів продажу заборонених предметів. Зокрема йдеться про автомат АКС 47, один предмет зовні схожий на затвор з ударником до автомата, два автомати АК 74, пістолет-кулемет SA – 26, револьвер, численні набої до вогнепальної зброї тощо.

Одним із зловмисників виявився 65-річний раніше судимий чоловік. Його затримали на «гарячому», після того, як він отримав 1000 доларів США за незаконний збут пістолета – кулемета системи Шпагіна.

Під час обшуку в автомобілі та будинку зловмисника виявили револьвер «Jaguar», гроші, предмети схожі на гранати М 67 та сотні патронів різних калібрів.

Двоє інших спільників – 50-річні чоловіки. За місцями їхнього проживання знайшли декілька гладкоствольних рушниць, помпову рушницю, карабін МАУЗЕР, снайперську гвинтівку СВД, 2 глушники, пістолети та більше тисячі набоїв різних калібрів.

Все вилучили та направили на експертизу.

СБУ та Національна поліція на Прикарпатті запобігли потраплянню арсеналу боєприпасів та зброї на «чорний ринок».

Фігурантам оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зараз вони під вартою. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Правоохоронці проводять заходи для встановлення каналів потрапляння боєприпасів та зброї в руки продавців.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору