Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті суд відправив до в’язниці водія, який вчинив смертельну ДТП

На Прикарпатті суд відправив до в'язниці водія, який вчинив смертельну ДТП

У травні минулого року під Калушем вантажний фургон зіткнувся із мотоциклом. В цій ДТП загинув мотоцикліст та постраждала його пасажирка. Винуватця смертельної аварії засудили до трьох років позбавлення волі.

Пише Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Нагадуємо, що ДТП трапилась на кільці біля АЗС “Укрнафта” у Калуші. За кермом автомобіля марки “Opel Movano” був 52-річний житель Рогатинського району. Водій наблизився до кільцевої розв’язки, а в цей час головною дорогою до неї наближався мотоцикл під керуванням 60-річного водія, який перевозив одну пасажирку.

Водій фургона порушив ПДР, в результаті відбулося зіткнення. Внаслідок ДТП загинув водій мотоцикла, який отримав тяжкі тілесні ушкодження; пасажирка отримала тяжкі тілесні ушкодження –  на щастя залишилась живою.

У суді обвинувачений зазначив, що перед виконання маневру заздалегідь не перелаштувався у крайню ліву смугу, а мотоцикла, який рухався йому на зустріч він не побачив.

Він свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю. Просив суворо не карати.

Потерпіла та її представник наполягали на суворій мірі покарання для водія, бо він не відшкодував шкоду.

Прокурор просив призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на 4 роки з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

“Призначаючи покарання, суд врахував характер та ступінь суспільної небезпеки скоєного, та те, що обвинувачений визнав вину та розкаявся у вчиненому, позитивно характеризувався за місцем проживання та місцем праці, а також  те, що має на утриманні 4 неповнолітніх дітей та повнолітнього сина,  який знаходиться на диспансерному обліку”, – йдеться в дописі суду.

Зрештою водія визнали винуватим та призначити йому покарання у виді 3 років позбавлення волі із позбавленням права керування всіма транспортними засобами на 3 роки.

Також, частково задоволено цивільний позов потерпілої та ухвалено стягнути з обвинуваченого на її користь 700 тисяч гривень моральної шкоди.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору