Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Болехові невідомі отруїли собак, вижила лише одна. Працює поліція

У Болехові невідомі отруїли собак, вижила лише одна. Працює поліція

У Болехові посеред міста у білий день в конвульсіях помирали собаки. Їхні муки зафіксувала місцева волонтерка, яка зараз намагається врятувати одного собаку. Працюють правоохоронці.

Повідомляє Інформатор Калуш.

Як повідомили місцеві, сталося це все вранці 21 березня. Йдеться про масове отруєння безпритульних тварин у місті. Місцева волонтерка Зоряна Григораш бореться за те, аби винних знайшли і притягнули до відповідальності.

Як стало відомо, загинуло в страшних муках мінімум п’ять собак. Врятувати вдалося лише одну.

Це безпритульні собаки, але вони стерилізовані і вакциновані. Я вже 6 років їх підгодовую біля роботи. У них характери такі, що хоч з ложки годуй: дуже спокійні тварини і ніколи не завдавали клопоту перехожим”, — розповіла мешканка Болехова Оксана, яка виявила вранці одну з собак мертвою.

Волонтерка каже: спочатку подумала, що тварина померла від старості, бо це був один із найстаріших її підопічних. Але коли через кілька хвилин інша собака почала падати і битися у конвульсіях, — перелякалася і запідозрила, що щось не те. Поки шукала логічне пояснення, в аналогічний стан впала ще одна тварина. Жінка кинулася в аптеку за антидотом, але вколоти встигла лише одного собаку, інший уже був мертвим.

“Тут мали би бути ще дві собаки, але їх не було вранці. Не можемо їх знайти ні живими, ні мертвими”, — уточнює волонтерка.

За її словами, загиблих тварин забрали місцеві комунальники. Поліцейські розпочали перевірку.

Тетяна Кіндюх

Нагору