Інформатор Коломия

ВЛАДА

Туалетний папір – тільки для ратуші, у садках – за кошти батьків

Туалетний папір - тільки для ратуші, у садках - за кошти батьків

Як тільки місто втратило “соковиту котлету” – податки військовослужбовців, почалась економія. Але не нормальна, а вибіркова. Скажімо, для комунальників на мільйонні тендери кошти є, на премії та надбавки для високопосадовців – теж є, а от для садків не вистачає. Нещодавно у батьківських чатах закладів дошкільної освіти повідомили, що нема коштів на… туалетний папір, тому мами й тати мають здавати більше у загальну касу. Тим часом у ратуші від початку року туалетного паперу закупили вже на 11 тисяч гривень.

Інформатор розповість більше.

У батьківському часті одного із садків міста голова батьківського комітету групи повідомила, що міська рада не має можливості забезпечити садочки міста туалетним папером,  серветками, миючими засобами та засобами для чищення.

Цю інформацію Інформатору підтвердили директорки ЗДО міста, та через можливий тиск з боку влади, їхні імена ми не називатимемо.

І в цей самий час на Prozorro з’являється новий тендер – закупівлі туалетного паперу та серветок для ратуші. Вартість – 5400 грн. В це вже другий такий договорі від початку 2024 року.

Тому ми вирішили заглянути, скільки на гігієну витрачають в Коломийській міські раді.

Тим часом за 4 роки міська для свої потреб здійснила 22 закупівлі туалетного паперу і серветок.

Загальна сума за це –  43 565 грн.

А продукції для чищення закупила аж на 113 863 грн.

Сміттєвих пакетів – на 37 635 грн.

Ганчірок і губок – на 13 685 грн.

Відтак на гігієну й чистоту в ратуші витратили біля 210 тисяч гривень коштів платників податків.

Бачимо, економія у Коломиї знову вибіркова: те, що для простого люду – зась, а а на собі представники влади економити не збираються.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору