Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Кутській громаді створили дві прийомні сім’ї

У Кутській громаді створили дві прийомні сім’ї

Троє діток, позбавлених батьківського піклування, тепер будуть виховуватись в прийомних сім’ях у Кутській громаді на Косівщині.

Пише Інформатор, посилаючись на Косівську районну військову адміністрації.

Прийомні батьки готові огорнути теплом та домашнім затишком дітей, які потребують особливої уваги та опіки. Днями із ними зустрілась голова Косівської РВА, щоб підписати договори про влаштування дітей на виховання та спільне проживання.

Голова РВА відзначила, що суспільство може вважатися цивілізованим та успішним лише тоді, коли у державі живуть щасливі діти. Посадовиця подякувала родинам за небайдужість та чуйне серце, рішучий крок у створенні прийомної сім’ї, особливо у час повномасштабної війни в державі.

Зазначається, що у Косівському районі функціонують дитячий будинок сімейного типу та дві прийомні сім’ї, на вихованні у яких перебувають одинадцятеро неповнолітніх дітей.

Довідково. Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Особи, які створили прийомну сім’ю, отримують статус прийомних батьків, а діти – прийомних дітей.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору