Інформатор Коломия

ГРОШІ

На Коломийщині пайовики подають до суду на агрофірму за несплату оренди землі

На Коломийщині пайовики подають до суду на агрофірму за несплату оренди землі

Десятки мешканців села Велика Кам’янка, що на Коломийщині, звернулися до сільради щодо боргування їм за оренду земельних паїв. Місцеве підприємство – ТОВ “Агро-Дует” – відмовляється виплатити їм кошти за 2023 рік. Через це власники паїв подаватимуть до суду.

Повідомляє Інформатор.

Пані Галина та її чоловік Василь успадкували землю від своїх рідних і здають свої паї місцевому підприємству – ТОВ “Агро-Дует”. У них з чоловіком на двох біля 3 га поля, раніше за користування цією землею агрофірма виплачувала понад 20 тис грн за рік.

Проте тепер ситуація змінилася.

Підприємство не виплатило ще залишки за 2022 рік, а тепер боргує за 2023 рік. Така ж ситуація і в інших пайовиків.

Наразі 15 мешканців Великої Кам’янки склали колективне звернення до сільської ради і готуються подати позов до суду. До них приєднуються ще 5-ро пайовиків. Для селян ці кошти важливі, адже не так просто заробити їх сьогодні.

Ці землі фірма “Агро-Дует” засіває і збирає урожай. Спеціалізуються на вирощування зернових та сої.

Цікаво, що у П’ядицькій громаді ця фірма серед лідерів сплати податків.

Староста Великої Кам’янки Ігор Іванишин підтверджує, що така проблема справді є. Діалог з представниками фірми не дав результатів, ті кажуть, що правда на їхньому боці й готові до судової тяганини.

“Паї – це приватна власність. Але ми стали на бік селян, спілкувалися з представником фірми Володимиром Олєвніком, та він переконаний, що фірма діє в межах законів і пропонує говорити в присутності правників. Справа в тому, що люди хотіли змінити орендаря, адже є підприємство, яке більше сплачує за користування землею. Переоформлення триває другий рік, за цей час “Агро-Дует” користувався землями і отримував прибуток від урожаю. Проте не сплатив за оренду”.

Хоч фірма зареєстрована у Великій Кам’янці, її представник – пан Володимир Олєвнік – проживає у Польщі. Наші журналісти додзвонилися до цього, але пояснити ситуацію Володимир наразі не готовий, каже, не володіє деталями. Але 3 квітня він готується приїхати у Кам’янку, аби особисто зустрітися із пайовиками. Інформатор дізнаватиметься, чи матиме ця зустріч позитивний результат.

Тож читайте у наступних новинах Інформатора, чи вдасться пайовикам відновити правду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору