Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

За скільки невідомі взяли в оренду будинок Кос-Анатольських в Коломиї

За скільки невідомі взяли в оренду будинок Кос-Анатольських в Коломиї

790 м² приміщень на розі вулиць Бандери-Мазепи нещодавно виклали на аукціон. Ця будівля раніше належала Укрзалізниці. На аукціоні з оренди цієї історичної споруди вдалося вторгувати лише 600 грн.

Інформатор розповість більше.

Будинок № 2 на розі вулиці Гетьмана Івана Мазепи і Степана Бандери має дивовижну історію. Колись він належав родині композитора Анатолія Кос-Анатольського. А у 1950-х в ньому розмістили залізничну поліклініку.

На початку другої окупації Коломиї совітами – у 1944—1946 – в її затоплених водою пивницях енкаведисти перед допитом тримали по шию у воді політв’язнів. Про це розповідав у своїй книзі “Вулиці старовинної Коломиї” Степан Андріїшин.

Від 90-х будівля простоювала без діла десятиліттями. Частинку приміщень першого поверху з виходом на вулицю Мазепи займав продуктовий магазин. З іншого боку – на початку вулиці Бандери від часів перебудови працював жовтий кіоск. Проте більшість приміщень колись розкішної історичної будівлі простоювала без діла.

Згодом із власності Укрзалізниці ця нерухомість перейшла області. Балансову вартість будівлі разом з господарськими приміщеннями оцінюють в 5 млн грн.

23 лютого 2024 року приміщення разом з гаражами, пральнею та коморами виклали на аукціон з правом оренди на 5 років за стартовою ціною 60 058 грн. Балансоутримувач – КП Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.

Серед переліку майна є:

  • нежитловий будинок площею 598,1 м²
  • пральня площею 103,6 м²
  • гараж площею 78,4 м²
  • господарське приміщення площею 9,7 м²

Додатковою вимогою орендодавця є проведення капітального ремонту даху, за попередньої оцінкою це вартуватиме близько 685 476 грн. Ці витрати орендарю вирахують з оплати за користування приміщенням.

22 березня 2024 року відбулися торги щодо права довгострокової оренди на цей будинок разом із господарськими приміщеннями. Участь в аукціоні взяв лише один учасник. Він запропонував лише на 600 грн більше і переміг.

Відтак вартість оренди цих майже восьми сотень метрів квадратних вартуватиме новому тимчасовому власнику 60 659 грн на місяць. Дані орендаря приховані.

Переглянути деталі аукціону можна ТУТ.

У Коломиї на аукціон виклали будинок Кос-Анаталоського у підвалі утримували в'язнів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору