Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Коломийська громада втратила на війні захисника Дмитра Дзумедзея

Трагічна звістка прийшла у Коломийську громаду: 28 березня 2024 року на війні загинув 35-річний коломиянин Дмитро Дзумедзей. Чоловік обороняв Батьківщину в районі Авдіївки.

Щиро співчуваємо рідним, близьким, побратимам, всім, хто знав Дмитра і надихався його щирістю та відвагою.

Дмитро Дзумедзей нещодавно відзначив свою 35-ту весну. Народився 8 березня 1989 року.

5 квітня 2022 року був призваний до лав Збройних Сил України. Був стрільцем у складі окремого стрілецького батальйону.

Виконував бойові завдання на Чернігівщині, Сумщині. У січні-березні 2023 року боронив нас від навали ворогів у районі Бахмуту.

11 червня 2023 року був переведений у 52-й окремий стрілецький батальйон командиром 2 кулеметного відділення кулеметного взводу 2 стрілецької роти військової частини А4128.

З того часу і до 21 лютого 2024 року виконував бойові завдання під Авдіївкою.

Вірний військовій присязі, загинув 28 березня 2024 року, біля населеного пункту Терни, Краматорського району, Донецької області, при здійсненні бойового завдання із забезпечення оборони України.

У Героя залишилась дружина любляча Мар’яна, 13-річна донечка Анастасія та 9-річний  синочок Костянтин, мама Марія, брат Володимир і сестра Мар’яна.

За попередньою інформацією прощання відбудеться у Коломиї. Ховатимуть Героя у Грушеві. Наразі триває підготовка до транспортування загиблого до рідного краю. Про час і місце прибуття скорботного кортежу та дати поховання повідомимо згодом.

Світла пам’ять захиснику… Нехай усі наші гіркі втрати повернуться ворогу сторицею.

Нагору