Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Оксюморон: що присудили верховинцю, який любить росію та українців

Оксюморон: що присудили верховинцю, який любить росію та українців

Чоловік з Верховини публікував на своїй сторінці у соцмережі пропагандистські дописи та відео російською мовою, піснями, прапором, фото правителя рф та не тільки. У суді він заявив, що “любить росію та українців, хоче, щоб люди не ворогували”, а відео, на якому дівчинка співає російською мовою пісню “Катюша”, виклав, “бо таким чином хотів захистити українських людей”.

Що ще верховинець ніс у суді та яке покарання на нього чекає – розповість Інформатор.

Суд встановив, що уродженець селище Верховина неодноразово поширював матеріали, в яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України.

Він, перебуваючи на території селища Верховина Івано-Франківської області, у серпні 2022 року на власній сторінці у «Фейсбук» поширив публікацію з написом на ньому на російській мові  та розміщеним російським прапором в кінці напису. Під час перегляду даного відео звучить російська пісня зі словами «…Донбас за намі і с намі Бог.. росія с намі і с намі Бог» та невідома особа здійснює постріли з кулемета.

Згодом він знову поширив публікацію з відео, де є зображення правителя рф, підрозділів збройних сил рф та звучать слова російською мовою: «Ето пакалєніє пабєдітєлєй, і ми всєгда будєм равняться на ніх, слава нашим доблєсним вооружоним сілам. За расію, за пабєду, ура, ура.”

У подальшому повторно він знову поширив публікацію з написом, в якій міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України та глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році.

У судовому засіданні обвинувачений зазначив, що вину визнає, просив його суворо не карати, оскільки не знав, що «за інтернет можна нести відповідальність».

Він зазначив, що любить Росію та українців, хоче, щоб люди не ворогували. Вказав, що викладав у себе на сторінці у Фейсбуці ті відео, які йому подобалися. Зокрема, виклав у себе на сторінці відео, в якому дівчинка співає російською мовою пісню «Катюша», бо таким чином хотів захистити українських людей. Скільки таких відео виставив на своїй сторінці в Інтернеті не пам’ятає точно, але більше, ніж одне. Точно пам`ятає, що дивився у ТікТоці відео про вагнер, але, чи виставляв його у себе на сторінці у Фейсбуці, не пам`ятає. Позитивно ставиться до пісні, яка лунає у відео про вагнер. Триколор на своїй сторінці у Фейсбуці він виставляв, потім його видаляв, але той якось сам появлявся на його сторінці.

Верховинський районний суд 28 березня визнав його винним у глорифікації і виправдовуванні російської збройної агресії проти України за ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 КК України.

Вирок суду –  позбавлення волі на строк 5 років.

Строк відбування покарання засудженому рахувати з моменту фактичного затримання, тобто з 12.01 годин 08.03.2023 року.

Фото взяте з мережі

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору