Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Незабуті: сьогодні минає друга річниця з дня загибелі воїна Віталія Кулінича

Незабуті: сьогодні минає друга річниця з дня загибелі воїна Віталія Кулінича

29 -річний Віталій Кулінич з Коломиї мав позивний “Куля”, воїн загинув 31 березня 2022 року під час виконання дводобового рейдового завдання по зачистці населених пунктів України від окупаційних військ.

Інформатор пригадує історію бійця, який віддав своє життя за нашу свободу.

Віталій народився 28 вересня 1992 року в Коломиї. Хлопець навчався у Воскресинцівській школі, далі продовжив здобувати освіту у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї, також здобув освіту в ПТУ Nº14.

Після навчання хлопця призвали до строкової служби, а під час Революції Гідності він вступив до лав національно-визвольного руху «Правий сектор». У 2014-2015 роках у складі добровольчого медичного батальйону “Госпітальєри” брав участь в антитерористичній операції на сході України.

З початком повномасштабної війни Віталій Кулінич приєднався до добровольчого батальйону «Сонечко». Воїн разом з побратимами став  на оборону Київщини від окупантів.

Загинув Віталій 31 березня 2022 року під час знищення чергової колони російської десантури поблизу населеного пункту Забуччя Києво-Святошинського району.

19 грудня 2022 року Віталію Куліничу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Коломиї» (посмертно).

Вічна пам’ять Герою!

Нагору