Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Сьогодні до Коломиї прибуде скорботний кортеж загиблого Дмитра Дзумедзея

Сьогодні, 1 квітня, на рідну Коломийщину “на щиті” повертається 35-річний Герой Дмитро Дзумедзей. Скорботний кортеж з тілом воїна орієнтовно о 13:30 прибуде до Коломиї.

Інформатор висловлює співчуття рідним, близьким, побратимам, всім, хто знав Дмитра.

Дмитро Дзумедзей 5 квітня 2022 року був призваний до лав Збройних Сил України. Був стрільцем у складі окремого стрілецького батальйону. Виконував бойові завдання на Чернігівщині, Сумщині. У січні-березні 2023 року боронив нас від навали ворогів у районі Бахмуту.

11 червня 2023 року був переведений у 52-й окремий стрілецький батальйон командиром 2 кулеметного відділення кулеметного взводу 2 стрілецької роти військової частини А4128. З того часу і до 21 лютого 2024 року виконував бойові завдання під Авдіївкою.

Вірний військовій присязі, загинув 28 березня 2024 року, біля населеного пункту Терни, Краматорського району, Донецької області, при здійсненні бойового завдання із забезпечення оборони України.

Сьогодні, 1 квітня, орієнтовно о 13:30 скорботний кортеж з тілом Героя зустрічатимуть при в’їзді в місто зі сторони Чернівців.

Далі траурна колона попрямує до Церкви священномученика Йосафата, звідки розпочнеться скорботна хода центром міста до Церкви святого архистратига Михаїла.

Після того скорботний кортеж поїде через вулицю Міцкевича та села Королівку, Воскресінці та Корнич до села Тростянка, де сьогодні по вул. Франка, 93 о 19:00 відбудеться парастас.

Завтра, 2 квітня, об 11:00 розпочнеться чин похорону за цією адресою. Далі відбудеться Служба Божа у церкві Успіння Пресвятої Богородиці села Грушів. Поховають захисника України на кладовищі у селі Грушів.

1 та 2 квітня у Коломийській громаді – дні жалоби.

У Героя залишилась дружина любляча Мар’яна, 13-річна донечка Анастасія та 9-річний  синочок Костянтин, мама Марія, брат Володимир і сестра Мар’яна.

Світла пам’ять захиснику… Нехай усі наші гіркі втрати повернуться ворогу сторицею.

Нагору