Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

У Коломиї прощалися з захисником Дмитром Дзумедзеєм

Попри ясний та спекотний день Коломия нині у сльозах та смутку… Мешканці громади на колінах зустрічали ще одного вірного сина своєї землі – Дмитра Дзумедзея.

Інформатор щиро співчуває родині, друзям та побратимам Героя.

Воїн Дмитро став на захист України 5 квітня 2022 року, він був стрільцем у складі окремого стрілецького батальйону. Захищав рідну країну на Чернігівщині, Сумщині, а в січні-березні 2023 року боронив нашу землю у районі Бахмуту.

11 червня 2023 року його перевели у 52-й окремий стрілецький батальйон командиром 2 кулеметного відділення кулеметного взводу 2 стрілецької роти військової частини А4128. З того часу і до 21 лютого 2024 року виконував бойові завдання під Авдіївкою.

Захисник загинув 28 березня 2024 року, біля населеного пункту Терни, Краматорського району, Донецької області, при здійсненні бойового завдання із забезпечення оборони України. У нього залишилась дружина любляча Мар’яна, 13-річна донечка Анастасія та 9-річний синочок Костянтин, мама Марія, брат Володимир і сестра Мар’яна. Дмитру назавжди залишиться 35 років.

Сьогодні, 1 квітня, траурний кортеж з тілом захисника прибув у рідну громаду. Коломияни зустріли свого Героя біля Церкви священномученика Йосафата, а потім скорботною ходою центром міста попрямували до Церкви святого архистратига Михаїла. Боляче дивитися на гіркі сльози рідних захисника та жителів громади… Ми ніколи не пробачимо ворогу жодної смерті наших Героїв.

Після того траурна процесія вирушила через вулицю Міцкевича та села Королівку, Воскресінці та Корнич до села Тростянка, де сьогодні по вул. Франка, 93 о 19:00 будуть читати парастас.

Завтра, 2 квітня, об 11:00 з дому захисника. Далі відбудеться Служба Божа у церкві Успіння Пресвятої Богородиці села Грушів. Поховають захисника України на кладовищі у селі Грушів.

1 та 2 квітня у Коломийській громаді оголошено днями жалоби.

Вічна пам’ять Героєві!

Нагору