Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У селі Грушів Коломийської громади можна помолитися перед мощами святого Юди Тадея

У селі Грушів Коломийської громади можна помолитися перед мощами святого Юди Тадея

5 квітня 2024 року у церкву Успення Пресвятої Богородиці села Грушів прибудуть мощі святого Апостола Юди Тадея. Його вважають заступником людей у надскладних і навіть безнадійних життєвих обставинах. Отець Роман Гаварецький ініціював спільну молитву біля мощей святого за наших захисників та перемогу України у селі Грушів.

Сьогодні кожному з нас є за кого помолитися і що попросити у Господа. Вірні Христовій вірі з Коломийщини мають нагоду попросити заступництва у апостола Юди Тадея, який допомагає людям у відчаї та безвиході.

З 5 до 14 квітня у церкві Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ села Грушів перебуватимуть мощі святого Апостола Юди Тадея.

За ці 10 днів у церкві Грушева відбудеться 16 богослужінь вранці та ввечері.

Знайдіть час, аби силою молитви допомогти нашому воїнству, своїм рідним та близьким, аби в здоров’ї, силі та згоді дожити до нашої Великої Української Перемоги.

Святий Юда Тадей – один з дванадцяти апостолів Ісуса Христа. Серед християн він відомий своєю силою заступництва у безнадійних життєвих обставинах.

Оскільки він мав таке ж ім’я, як і зрадник Ісуса, то люди про нього забули, але згодом було доведено, що йдеться про двох різних людей.

Після воскресіння Господнього, апостол Юда Тадей проголошував Слово Боже в Галилеї, Самарії, Сирії та інших місцях.

Помер мученичою смертю у Персії або Сирії. Згодом його тіло було перевезено до Риму та захоронене в Соборі Святого Петра.

Згідно різних дослідників, ім’я «Юда» означає «той, що дарує радість», а «Тадей» означає «щедрий», «добрий».

Святого Тадея зображають із медальйоном (образом) Ісуса Христа на грудях в знак того, що через зображення Ісуса Христа, яке апостол приніс до хворого царя Едеси Абгара, останній був зцілений Господом від хвороби; також зображають із вогненним язиком над головою на знак того, що цей апостол був присутнім при Зісланні Святого Духа; а палиця, сокира чи кийок в руках Апостола – це знаряддя мученичої смерті, якої він зазнав.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору