Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Від машини до майонезу і трусів: у Коломиї винесли вирок серійному злодію

Від машини до трусів і майонезу: у Коломиї винесли вирок серійному злодію

Раніше судимий прикарпатець скоїв серію крадіжок. Продукти, алкоголь, одяг, мотоцикл, машину первинної медицини, інструменти, техніку – все гріб, мов шалений. Остання його крадіжка була на світанку, який назавжди викарбувався у пам’яті українців – 22 лютого 2022 року. Тоді ж його і затримали. Слідство і суди тривали понад 2 роки.

29 березня 2024 року у Коломийському міськрайоному суді вирішували долю серійного злодія. Що присудиил чоловіку – знає Інформатор за вироком суду.

За матеріалами суду обвинувачений на прізвище Христан вчинив щонайменше 8 крадіжок.

10 травня 2020 після пиятики за місцем проживання дочекався, коли товариші по чарці заснуть і вкрав мобільний телефонмобільний телефон, зарядку і навушники, це майно оцінили в 1300 горн

20 травня 2020 року у селі Голосків Коломийського району заліз у чуже помешкання: зняв вікно комори та проник всередину. Вкрав із серванту електричну дрель, шліфувальну машинку, пласкогубці середні, кусачки, викрутки, ножиці, склорізи, упаковку саморізів, набір свердлів, електронну вагу, замок до сейфа та шухляд із ключами, пастилку медичного препарату «Гавіскон», упаковку медичного препарату «Парацетамол»,2 кг яблук, 15 яєць курячих і банку сардин. На цьому злодій не зупинився, заліз од стодоли і вкрав 10 кг картоплі. Загалом Христан виніс із обійстя майна на 2610 грн.

Але надовго його терпіння не вистачило: з ночі 4 червня і до 7:30 5 червня він переліз огорожу чужої господи і вкрав мотоцикл марки «VIPER ZS 150 -J».

16 червня близько 01:30зірвав засок на магазині «Продукти» і поцупив з каси 2000 грн, а також 10 пляшок горілки, 3 пляшки коньяку, три літри дешевого вина у пакетах з тетрапаку ; 10 пачок цигарок, пів кіло апельсинів, 100 гр соняшника «Горобчик», сушену рибу, сухарики «FLINT», 8 шоколадок «Оленка», жуйки, каву «FORT» , кухонний ніж, по півкіло  цукерок «Зоряне сяйво», «Пташине молоко», оселедець, ковбасу, майонез, газовану воду, сир, кетчуп, сардини, шпроти, йогурт, шкарпетки, устілки, бритви для гоління, зубні щітки і пасти, гель для душу, мило, суперклей клей, щипці для нігтів , носові хустинки, презервативи, запальнички. Загалом вартість цього майна сягала за цінами того часу 6 350 грн.

З 17 червня 2020 року по 21 грудня 2021 року Христана запроторили до в’язниці. Але за місяць після відсидки хлопака знову взявся красти.

20 лютого 2022 року цей злодій незаконно зрубав 4 дуба загальною кубомасою 3 м³ в урочищі «Балишів» Отинійської дільниці Коломийського спеціалізованого лісгоспу. Деревину підводою перевозив до села Сідлище, але натрапив на лісника й подався навтьоки. Вартість деревини оцінили в  39 232 грн.

І це ще не все.

На світанку 22 лютого 2022 року, коли росія била ракетами по містах і селах України, вломився у гараж і викрав авто марки OPEL COMB» 2009 року випуску, що належить Коломийській первинній медико-санітарній допомозі. Тієї ж ночі у Отинії проник у підвал будинку і вкрав 20 пляшок горілки та кросівки на загальну суму 3 338 грн. Там же згріб майки, спортивні штани, шкарпетки і труси. Одягу вкрав на 1840 грн.

На щастя, злодія затримали того ж таки лиховісного 22 лютого 2022 року.

На суді серійний злодій не виправдовувався, усі крадіжки підтвердив, не пояснив, але щиро покаявся.  Викликався відшкодувати завдані збитки. Серійного злодія визнали винним за 4-ма статтями і засудили на 4 роки в’язниці без конфіскації майна. Строк відбування покарання рахувати з часу фактичного затримання 22 лютого 2022 року.

Також на користь КНП «Коломийський районний центр первинної медико-санітарної допомоги”  має виплатити матеріальну шкоду в розмірі 19 440 грн. А в користь держави – 22 249 грн за проведення судових експертиз.

Фото ілюстративне з фотостоку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору