Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Верховній Раді запропонували нову модель бронювання військовозобов’язаних

Голова комітету ВР з економічного розвитку Дмитро Наталуха запропонував дозволити бізнесу бронювати своїх співробітників від мобілізації.

Розповідає Інформатор, посилаючись  Європейську бізнес-асоціацію.

Питання бронювання чоловіків бізнесом вже не перший місяць витає в українському суспільстві. Нова модель може дати можливість бізнесу бронювати до 50% своїх військовозобов’язаних співробітників, та вона не даватиме дозволу для виїзду за кордон.

Наразі розробка концепції моделі економічного бронювання відбувається паралельно з роботою над основним законопроєктом про мобілізацію.

За варіантом Дмитра Наталуха, серед основних умов бронювання буде відсутність податкових боргів і сплата військового збору на кожного працівника за формулою 1,5% від зарплати плюс фіксована ставка в розмірі 20 000 грн/місяць. Для ФОПів діятиме додаткова вимога – надання довідки про наявність обороту на суму, не меншу за вартість трьох місяців бронювання.

Згідно моделі, компанія зможе самостійно обрати, яких працівників забронювати, але економічна бронь не даватиме дозвіл на виїзд за кордон.

Для того, щоб отримати бронь, яку запропонував Наталуха потрібно буде:

  • бузнесу внести відомості про працівників на електронному порталі, надати квитанцію про сплату збору, у разі ФОП – довідку про рух коштів.
  • Податкові органи в онлайн-режимі підтверджують відсутність заборгованості, відбувається онлайн-перевірка заброньованої особи.
  • Людина отримує жовтий QR-код, що підтверджує бронювання.
  • Заброньований відвідує ЦНАП, де оновлює дані (на це відводиться до 60 днів) і валідує бронювання.
  • Заброньований працівник отримує зелений QR-код, що підтверджує його бронювання.

Наразі це ще не фінальна концепція моделі економічного бронювання, тож чекаємо нових деталей згодом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору