Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що робити, якщо ви знайшли на вулиці пораненого птаха

Що робити, якщо ви знайшли на вулиці пораненого птаха

Весною чимало маленьких пташок вперше намагаються змахнути крилами у рідному гнізді, їх називають злітками. Та інколи, під час таких спроб, маленькі пташини випадають з гнізда й травмуються.

Інформатор на власному досвіді розповість, що робити у такій ситуації.

Перш за все, потрібно пересвідчитися, що птах дійсно потребує допомоги. Якщо ви бачите, що крихітка не травмована й намагається від вас втекти, потрібно залишити його у спокої. Батьки завжди спостерігають за першим польотом свого потомства, тому вони обов’язково подбають про маля, яке випало з гнізда.

Якщо ж ви помітили, що пташеня кволе, у нього волочаться крила, є кров чи воно не може стояти, то потрібно звернутися до лікаря. Нещодавно до редакції Інформатора потрапила пташина зі зламаною лапкою та ускладненим диханням. Ветеринар Наталія розповіла, що тільки лікар може точно оцінити стан та визначити вид пташки. Також важливо дослухатися порад ветеринара щодо харчування та догляду за тваринкою. Якщо через травму пташеня залишилося без крила, можна спробувати знайти заказник, який забере до себе маля після лікування. Та якщо з птахом все гаразд, він має всі шанси повернутися у дику природу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору