Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Скандальний нардеп взявся перевіряти мости на Косівщині та Верховинщині

Скандальний нардеп взявся перевіряти мости на Косівщині та Верховинщині

Народний депутат Микола Тищенко, який є головою тимчасової слідчої комісії “Нацресурс”, приїхав на Івано-Франківщину, щоб перевірити ремонт доріг та мостів. В Косівському районі він провів перевірку у Стопчатові, а у Верховинському – у селі Буковець та біля Кривопілля.

Що з того вийшло – дізнавався Інформатор з дописів нардепа.

Спершу варто зазначити, що Микола Тищенко відомий здебільшого корупційними скандалами й поїздкою в Таїланд під час війни. Наскільки нардеп компетентний в питаннях ремонту доріг та мостів – наразі невідомо. До слова, на його сторінці в Facebook ім’я народного депутата досі підписане російською мовою.

У селі Стопчатів на Косівщині нардеп з командою взявся перевіряти міст неподалік озера Лебедин.

“Держава сплатила кошти, але в рамках перевірки виявлено неналежне виконання ремонтних робіт мосту” – заявив Тищенко.

Він зафіксував такі порушення, як відсутність дорожніх знаків, відсутність розмітки, відсутні світловідбиваючих наліпок на відбійниках та відсутність стоків. За його словами, по документах підрядник зобов’язувався це зробити.

Далі він з командою звернули увагу на міст у селі Буковець, що між Косовом та Верховиною.

Нардеп вирішив записати відеозвернення до профільного віцепрем’єра Олександра Кубракова, в якому показав ями на мості та запитав Кубракова, коли той відвідував даний напрямок дороги.

І ще однією локацією для перевірки в Івано-Франківській області став міст на ділянці дороги Р-24 поблизу села Кривопілля. Тищенко показав як виглядає “новий міст”, зданий в експлуатацію у 2021 році. Як відомо, там відбувся зсув ґрунту і на момент запису відео наслідки не прибрали.

Тищенко заявив, що за фактом зловживання та неефективного використання державних коштів відкрито кримінальну справу.

Що відомо про ТСК “Нацресурс” і чому її представники перевіряють стан доріг?

Як повідомляють наші колеги з Інформатор Івано-Франківськ, Микола Тищенко очолює тимчасову слідчу комісію “Нацресурс”, від якої проводить перевірки, з часу її створення у жовтні 2022 року. Основою сферою її діяльності, відповідно до постанови про створення, є розслідування можливих фактів неефективної діяльності Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України, їх територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, які могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів.

Проте, чи є у компетенції комісії перевірки стану дорожнього покриття – питання відкрите. А оскільки у відео з місць перевірок Микола Тищенко не знайомив глядачів зі своїми колегами з комісії то їх компетенція у ремонті доріг – невідома.

В резюме нардепа ресторанний бізнес і участь в різноманітних телешоу. Цікаво, який з цих видів професійного досвіду допомагає йому оцінювати стан доріг Прикарпаття.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору