Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї судили заступника Печеніжинської сільради за справою СБУ

У Коломиї судили заступника Печеніжинської сільради за справою СБУ

3 квітня  Коломийський міськрайонний суд розглядав справу заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади Печеніжинської селищної ради за ч.5 ст.212-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Повідомляє Інформатор за матеріалами суду.

Так, у матеріалах судової справи вказано, що посадовець опублікував на офіційному вебсайті Печеніжинської селищної ради генеральний план села Княждвір. Ці дані знаходяться під грифом обмеження доступу «Для службового користування». Цими діями місцевий чиновник порушив вимоги Закону України «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах».

В судове засідання заступник старостине з’явився, але подав до суду письмову заяву, в якій зазначає, що вину свою визнає, просить його суворо не карати, а розгляд справи проводити у його відсутності.

Справа до суду надійшла від  справу, яка надійшла від управління Служби безпеки України.

Службовця визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.5 ст.212-6 КУпАП. Йому присудили адмінштраф  170 грн з конфіскацією незаконно розповсюджених баз даних. Також чоловік мусить сплатити судовий збір в сумі 605 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору