Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

8 квітня відбудеться сонячне затемнення: хто зможе побачити

Унікальне явище, коли посеред дня сонце на небі зникне на кілька хвилин, спостерігатимуть мешканці деяких країн на західній півкулі планети. Повне сонячне затемнення станеться вже сьогодні, 8 квітня.

Чи зможуть його побачити в Україні – розповість Інформатор.

Повну фазу сонячного затемнення зможуть спостерігати лише мешканці вузької смуги у Північній та Центральній Америці, а частково його буде видно в навколишньому регіоні шириною в тисячі кілометрів, передає chas.news.

Тобто, повного затемнення Сонця в Україні, як і в усій Європі, видно не буде, але за ним можна спостерігати онлайн. Явище триватиме не більше чотирьох з половиною хвилин.

Відеотрансляція розпочнеться о 20:00 (за київським часом) на YouTube-каналі NASA.

Чи впливає сонячне затемнення на людей

Є думка, що сонячне затемнення, а тим більше повне, може викликати й «затемнення» та помутніння розуму у людей і збої в роботі техніки і різних систем. Навіть може бути негативний вплив на світову політику та економіку, що спричиняє фінансові колапси та загострення конфліктів.

Деякі езотерики та астрологи попереждають, що сонячне затемнення може впливати на психічний стан людини, спричиняючи тривогу, збудженість та нервозність.

Натомість інші філософії і вчення розглядають сонячне затемнення як символ очищення, перезавантаження та нового початку. А ще вчені кажуть, що таке сонячне затемнення може викликати у людей смирення та єдності з іншими людьми.

Головне фото згенероване ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

 

Нагору