Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Відмовився пройти алкотестер, бо “не мав часу” | У Коломиї судили водія-втікача

4 квітня Коломийський міськрайонний суд розглянув справу щодо керманича, який втік з місця ДТП. Ба більше, поліція встановила, що він був напідпитку.

Деталі розповідає Інформатор.

Як розповідається у матеріал справи, 16 березня 2024 рокув с.Грабич, що на Коломийщині, водій автівки “Volkswagen Transporter” не врахував дорожньої обстановки, не дотримався безпечного бокового інтервалу, та скоїв наїзд на автомобіль марки “Seat Ibiza”, який обминав першкоду. Після вчиненого водій залишив місце ДТП.

Внаслідок аварії “Ibiza” отримала пошкодження правого переднього крила, бамперу та лакофарбового покриття. Водійка цієї автівки розповіла, що прямувала в сторону Отинії. Вона здійснювала об’їзд ями, а ззаду рухався “Volkswagen Transporter”, який обганяючи її, вдарив її автомобіль з правої сторони, не зупинився та поїхав далі.

Крім того, після встановлення особи водія, поліція зафіксувала, що він керував вказаним транспортним засобом з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме запах алкоголю з ротової порожнини, почервоніння очей. Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився, зазначивши «відмовляюсь, я не маю часу».

На судове засідання водій “Volkswagen” не з’явився, проте подав письмову заяву, що свою провину не визнає. У тексті він також вказав, що завдані збитки власниці іншого транспортного засобу він відшкодував.

Таким чином, суд постановив визнати чоловіка винним у вчиненні кількох адміністативний правопорушень та накласти адміністративні стягнення:

– за ст. 124 КУпАП – у виді штрафу в розмірі 850 гривень;

– за ст. 122-4 КУпАП – у виді штрафу в розмірі 3 400 гривень;

– за ч. 1 ст. 130 КУпАП – у виді штрафу в розмірі 17 000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік.

За вчинення одразу кількох правопорушень йому присудили й штраф 17 000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік.

Також чоловік повинен сплатити судовий збір в сумі 605 гривень у дохід держави.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору