Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Коломия провела в останню путь захисника Івана Кучірку

Коломия провела в останню путь захисника Івана Кучірку

Гіркий смуток війни чорним крилом огорнув Коломию – місто знову прощалось з полеглим воїном. 9 квітня коломияни провели на вічний спочинок Героя Івана Кучірку.

Інформатор висловлює слова співчуття родині, друзям, близьким та побратимам Героя.

Сьогодні траурні мелодії, які лунали центром Коломиї, змусили майже кожного, хто поспішав по справах, зупинитися та стати на коліна перед мужнім воїном, який віддав життя за Україну та наше світле майбутнє.

Коломияни зібралися біля церкви священномученика Йосафата, щоб провести Героя в останню дорогу. Рідні, близькі, отці, ті, хто знав захисника, та прості перехожі спільно помолилися за упокій душі Івана Кучірки. Далі чисельна колона скорботною ходою через центр міста попрямувала до Церкви святого архистратига Михаїла. Поховали Героя на Алеї Слави у Коломиї.

Іван Кучірка народився 18 січня 1980 року в місті Коломия. Навчався в школі №5, а потім – в училищі №17. Далі почав працювати майстром по виготовленню меблів у селі П’ядики.

У 2004 році одружився. У шлюбі народився син Юрій-Любомир.

У червні 2023 року коломияни був призваний до служби. Був кулеметником 1 відділення інспекторів прикордонної служби першої прикордонної застави відділу прикордонної служби «Чоп».

Іван Кучірка у серпні відправився у військове відрядження на Бахмутський напрямок. Під час виконання бойових дій в районі села Андріївка Герой отримав поранення несумісні із життя. Загинув 31 серпня 2023 року.

У воїна залишилася дружина, син, батько, сестра…

 

 

Вічна пам’ять нашому захиснику!

Нагору