Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Яремче згоріло 1,5 гектари сухотрав’я, а в Уторопах – 1 га

В Яремче згоріло 1,5 гектари сухотрав'я, а в Уторопах - 1 га

Через надзвичайно теплу погоду цієї весни на Прикарпатті фіксують, мабуть, рекордну кількість пожеж в екосистемах. Лише за 8 квітня рятувальники області виїжджали на 22 таких виклика. Масштабно горіло в Яремче та селі Уторопи Яблунівської громади.

Пише Інформатор, посилаючись на ГУ ДСНС області.

Внаслідок 22 пожеж в екосистемах згоріло майже 5 га на Прикарпатті за минулу добу.

Найбільш масштабні пожежі виникли на відкритій території в Надвірнянському та Косівському районах, а саме: в місті Яремче, ур. Переніс згоріло 1,5 га сухої трави та чагарників, а також вогнеборці ліквідували пожежу сухої трави площею – 1 га у селі Уторопи, ур. Царина, Яблунівськогї ТГ. Пожежі на меншій площі було ліквідовано у багатьох територіальних громадах нашої області.

Щодня, працівники ДСНС проводять рейди щодо заборони спалювання сухої трави.

Нагадуємо, за підпал сухої трави в умовах воєнного стану є не лише адміністративне, але й кримінальне покарання. І якщо вогонь підбереться до мереж, обійсть, об’єктів критичної інфраструктури, то таке ґаздування будуть розцінювати як диверсійну діяльність.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору