Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї судили організаторів незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон

9 квітня Коломийський міськрайонний суд виніс вирок двом чоловікам, які хотіли нелегально переправити коломиянина через держкордон за грошову винагороду.

Більше про справу розповість Інформатор.

Як стало відомо, спільники організували незаконне переправлення осіб через державний кордон України з метою отримати грошову винагороду. Для цього вони підшукували чоловіків, які хотіли незаконно виїхати з України. Зокрема, охочим виявився мешканець Коломиї.

Один з організаторів на автівці “MERSEDES-BENZ SPRINTER 316” 1 червня 2023 року, близько 18:30, прибув до села Стебні, що на Верховинщині. Там він отримав від “клієнта” 1000 доларів США. Після цього чоловік відвіз ухилянта до свого спільника, який вже чекав “клієнта” на автівці «Volkswagen Transporter». Далі вони продовжили рух в напрямку кордону України з Румунією. При цьому спільник отримав від коломиянина ще 3400 доларів. Та проїжджаючи село Полянки, Верховинського району, при спробі перетину державного кордону України, їх спіймали правоохоронці.

Ба бальше, під час проведення обшуків, у помешкані керманича Мерседеса було виявлено та вилучено 11 предметів, які є боєприпасами до вогнепальної нарізної зброї. Обвинувачений дозволу на право придбання та зберігання боєприпасів не мав. Згідно висновку експерта, дані патрони призначені для стрільби з автоматів, карабінів, калібру 7,62 мм, також експер зазначив, що вони були придатні для стрільби.

Обвинувачені під час засідання свою вину визнали й щиро розкаялися, просили суворо не карати. Також суд врахував, що обидва чоловіки мають інвалідність й неповнолітніх дітей.

Таким чином, суд постановив визнати їх винними за ст. 332 ч.3 КК (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) й присудив чоловікам штраф по 204 000 грн без конфіскації майна.

Крім того, власнику патронів за ст. 263 ч. 1 КК України присудили штраф, в сумі 17 000 гривень. Також він має сплатити судову експертизу.

Головне фото згенероване ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору