Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті до суду передали справу щодо рекетирів, які прикидалися військовими

На Прикарпатті банда займалася рекетор, видаючи себе за військових

Четверо чоловіків, змовившись, протягом кількох останніх років “вибивали” кошти у мешканців Прикарпаття та Волині. Двоє з них були під статусом “кримінальних авторитетів”, а деякі навіть вимагали гроші, прикидаючись військовими. Правоохоронці завершили досудове розслідування.

Деталями від прокуратури ділиться Інформатор.

Як встановили, банда займалась рекетом з 2019 по 2023 роки.

Двоє учасників, позиціонуючи себе «кримінальними авторитетами», встановлювали та поширювали злочинний вплив. Спільники займались вимаганням неіснуючих боргів у підприємців та погрожували їм фізичною розправою.

З початком повномасштабної агресії окремі з них, використовуючи підроблені військові посвідчення, вимагали у жительки Волині 15 000 доларів США, які нібито заборгував її чоловік. При цьому вони погрожували, що відправлять її сина в зону бойових дій. Як раніше повідомлялось, учасники банди оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

У вересні минулого року обвинувачені «вирішували» проблему із поверненням коштів за цивільно-правове зобов’язання місцевого підприємця. Погрожуючи насильством, вони «вибили» у чоловіка 150 000 грн.

У ході контролю за вчиненням злочину у жовтні 2023 року правоохоронці затримали вимагачів, після передачі їм коштів.

Двом з них інкриміновано вимагання та примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань, їх спільникам – встановлення та поширення злочинного вплив, а також звернення за застосуванням такого впливу (ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 255-1, ч. 2 ст. 355, ч.1 ст. 255-3КК України).

Окрім того, двоє з них використовували підроблені документи для виїзду за кордон (ч.ч.1,4 ст. 358 КК України).

Трьом спільникам обрано запобіжний захід – тримання під вартою, четвертому, який звернувся за їх допомогою, обрано домашній арешт. Також за клопотанням прокурора накладено арешт на їх майно вартістю понад 1,6 млн грн.

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб, які тероризували мешканців західних регіонів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору