Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Актора Коломийського драматичного театру судили за вилов червонокнижної риби

8 квітня Коломийський міськрайонний суд виніс постанову чоловікові, який працює актором у Коломийському драматичному театрі ім.Озаркевича за те, що той виловив з Пруту червонокнижну рибину.

Деталі справи розповість Інформатор.

26 лютого 2024 року о 11:20 у Коломиї обвинувачений рибалив однією поплавковою вудкою в річці Прут. Під часвилову він спіймав 1 екземпляр підуста звичайного – рибину, яка занесена до Червоної книги України.

Цим він порушив правила любительського рибальства та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2ст. 90 КУпАП (погіршення, знищення середовища перебування (зростання) тварин і рослин, види яких занесені до Червоної книги України).

Вилучена рибазараз перебуває на зберіганні в Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Івано-Франківській області.

Свою вину в скоєному чоловік визнав, обіцяв в майбутньому подібного не вчиняти.

Суж постановив визнати його винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накласти на нього штраф в розмірі 510 гривень, з конфіскацією незаконно добутого підуста звичайного.

Головне фото згенероване ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору