Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломияни віддали шану загиблому Едельвейсу Сергію Лазаруку

Коломияни віддали шану загиблому Едельвейсу Сергію Лазаруку

Смутна неділя на Коломийщині…”На щиті” до рідної Печеніжинської громади повернувся полеглий захисник Сергій Лазарук. Коломияни теж мали змогу віддати останню шану Герою.

Інформатор розділяє біль втрати рідних, близьких та побратимів воїна.

Герой народився 13 серпня 1982 року у селищі Молодятин, що на Коломийщині. Солдат Лазарук Сергій Михайлович став на захист рідної землі 29 липня 2022 року. Захисник проходив службу на посаді стрільця 2-го кулеметного відділення, кулеметного взводу, 1-го стрілецького батальойну, 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Він захищав волю і незалежність України на Донеччині. 7 квітня 2024 року біля н.п. Миколаївка, Бахмутського району району Донецької області в ході ведення бойових дій з військовими формуваннями російської федерації, під час штурмових дій противника, виконуючи бойове завдання, військовий отримав поранення несумісні з життям.

Сьогодні, 14 квітня, скорботний кортеж з тілом захисника прибув до пам’ятника “Кожному поколінню своя війна”, аби коломияни та побратими змогли попрощатися з Сергієм Лазаруком. Далі траурна процесія вирушила до батьківського дому на вул. Ольги Кобилянської, 67 в селі Молодятин. Там о 17:00 розпочнуть читати Псалтир.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 год в понеділок, 15 квітня, в с.Молодятин. Далі похоронна процесія попрямує до церкви Успіння Пресвятої Богородиці с. Молодятин, поховають воїна на місцевому кладовищі з військовими почестями.

Вічна пам’ять Сергію Лазаруку!

Нагору