Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Ворохті перетворюють гуцульську хату на центр психологічної реабілітації

З 12 по 14 квітня в селищі Ворохта триває перший етап реставрації старовинного гуцульського будиночку та створення центру психологічної реабілітації для військовослужбовців та родин загиблих.

Про це Інформатору розповіли організатори толоки.

Життя в старому будинку зупинилось десятки років тому, коли його газди виїхали жити до міста. З тих пір воно вкрилось павутинням, яке зберігає під собою дух Карпат і колишніх мешканців. Організатори хочуть зберегти цей дух, але прибрати сміття та зайві речі. Цей будиночок може стати корисним тим, хто потребує тихого і затишного місця для відновлення.

Реставраційних робіт досить багато, наразі проходить перший етап. Волонтери розбирають сміття, облаштовують кімнати та реставрують різьблені меблі.

За словами організаторів такі толоки будуть регулярними, адже потрібно робити косметичний ремонт всередині, облаштовувати затишний інтер’єр, підводити воду та майструвати опалення перед зимовим сезоном.

Попередньо планується облаштувати мінімальні умови для літніх заїздів до червня, і вже приймати в центрі групи бійців, а пізніше – зробити більш повноцінні реставраційні роботи та провести комунікації.

В майбутньому реабілітацію можуть проходити усі захисники та родичі загиблих героїв методом природотерапії.

Організовує створення центр команда “Волонтерські мандрівки”, а фінансуються роботи донатами небайдужих та за кошт з різних благодійних акцій, які проводять волонтери.

Вже в травні планується благодійна фотосесія в гуцульському стилі: у вишиванках та з різними автентичними елементами побуту і архітектури. Кошти з неї будуть направлені на подальшу реставрацію будиночку.

Команда організаторів постійно проводить набір волонтерів для допомоги в ремонті споруди. Всі благодійні заходи та реставраційні роботи анонсують на сайті команди “Волонтерські мандрівки”. Долучитись можуть всі бажаючі.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору