Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломия витратить з бюджету пів мільйона гривень на ескізи реконструкції комунальної будівлі на Гомоні

Коломия витратить з бюджету пів мільйона гривень на ескізи реконструкції комунальної будівлі на Гомоні

Нещодавно влада Коломиї оголосила, що збирається взятися за ремонти цього комунального приміщення й замовила за пів мільйона гривень розробку ескізів його реконструкції.

Для яких потреб готують ці сотні метрів квадратних – дізнавався Інформатор.

Так, 7 березня управління комунального господарства Коломийської міської ради заключило договір на виготовлення робочого проекту реконструкції нежитлового будинку з надбудовою без зміни зовнішніх геометричних розмірів їхніх фундаментів у плані під багатоквартирний житловий будинок по вул. Гетьмана Івана Мазепи, 262 в Коломиї.

Вартість цих ескізів чимала – 499 277 грн. Договір заключили із ТОВ “ГРІМ ДЕВЕЛОПМЕНТ”. Оплатять за кошти міського бюджету.

Міський голова Богдан Станіславський пояснив, що тут планують облаштувати квартири для внутрішньо переміщених осіб.

Колись це приміщення за невелику суму придбала Коломийська міська рада, плануючи там відкрити амбулаторію сімейної медицини, але нинішній міський голова Богдан Станіславський чомусь стверджу, що його попередники хотіли облаштувати там Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Будівля в критичному стані. Але там є можливість добудувати 3-ій поверх.

Допомогти з ремонтами мають благодійники. Наразі ведуться перемовини з благодійним фондом «MoveUkraine», засновниками якого є громадяни США та Швейцарії.

Організація готова вкладати кошти у існуючі будівлі, але повністю усіх витрат не покриє. Тому в ратуші уже шукають додаткове фінансування з інших донорських організацій.

Знайти фінансування та провести реконструкцію планують до кінця 2024 року.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору