Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Під Микуличином горів ліс: вогонь змогли приборкати за 5 годин

Під Микуличином горів ліс: вогонь змогли приборкати за 5 годин

Підвечір понеділка, 15 квітня, біля Микуличина Яремчанської громади виникла пожежа у лісі. Крім 7 рятувальників, полум’я вгамовували ще 25 людей. На ліквідацію пожежі пішло понад п’ять годин.

Пише Інформатор за даними ДСНС області.

Про пожежу на території лісового масиву Ямнянського лісництва на околиці села Микуличин надзвичайникам повідомили о 17:28.

Рятувальники вирушили туди на двох пожежних автомобілях, а загалом приборкували вогонь 32 чоловіка та 3 одиниці техніки.

Оскільки це гірська територія, туди були важко дістатися через відсутність під’їзних шляхів. Вогнеборцям довелось іти пішки до місця пожежі майже 1,5 км, а також здійснювати аеророзвідку.

Пожежу вдалось ліквідувати спільними зусиллями лише вночі – о 22:35. Площа склала 0,5 га. Знищено суху рослинність, чагарники та лісову підстилку.

Рятувальник закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки, які допоможуть запобігти виникненню пожеж в екосистемах та зберегти довкілля.

Працівники ДСНС наголошують про заборону відвідування лісового масиву під час пожежонебезпечного періоду, а також про наголошують про заборону випалювання сухої рослинності та нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення вимог законодавства.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору