Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї судили доньку, яка постійно знущалась із матері

У Коломиї судили доньку, яка постійно знущалась із матері

16 квітня 2024 року Коломийський міськрайонний суд виніс вирок у справі мешканки Підгайчиків, яка напідпитку вчинила домашнє насилля проти матері. Важливо, що минулого року цю горе-донечку вже судили за цією ж статтею і призначили півтори сотні годин громадських робіт.

Що вирішив суд цього разу – знає Інформатор.

Про жінку, якій піднялася рука на ту, котра привела її у цей світ, відомо, що вона проживає у селі Підгайчики Коломийського району разом із матір’ю. Має середню освіту (8 класів школи), безробітна і неодружена.

У квітні 2023 року її вже судили за домашнє насильство й призначили 150 годин громадських робіт. Проте, вочевидь, ця ситуація нічого панянку не навчила, бо вона навіть не встигла відпрацювати призначені години й  у вересні 2023 року знову накинулась на матір.

Суд стверджує про систематичне знущання з матері. Та конкретно описаний випадок зафіксований 7 вересня минулого року, за що їй дали 50 годин громадських робіт.

Читайте до теми: Прикарпатець вдарив дочку через конфлікт з тещею | Що йому присудили?

Та не минуло й двох тижнів, як 19 вересня в обід уже будучи напідпитку жінка знову накинулась на матір, зокрема суд зазначає, що та обзивала матір, принижувала її, виганяла з дому й погрожувала фізичною розправою.

На суді обвинувачувала висловила “щире каяття”, але наскільки воно було щирим і чи не діятиме воно до першої пиятики?

Захисник обвинувачуваної хотів зменшити термін громадських робіт з 200 до 180 годин, стверджуючи, ніби підсудна сприяла розкриттю злочину. Проте суд цього сприяння не встановив.

Матір на засіданні зазначила, що пробачає доньку цього разу, оскільки вона вибачилась та дійсно щиро покаялась.

Суд визнав цю непутящу доньку винуватою у вчиненні нею кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1статті 126-1 ККУ ( Домашнє насилля) і призначив їй  покарання у вигляді громадських робіт на строк 200 годин.

Крім того змусив підсудну пройти програму для кривдників. Відповідальними за проходження цієї програми є Коломийська РДА та виконавчий комітет Підгайчиківської сільської ради.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору